AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

24 Αυγ 2019

Κουμουτσάκος: 6.000 οι αλλοδαποί στη Σάμο!


Διάτρητο χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κουμουτσάκος το σύστημα για το μεταναστευτικό, υποστηρίζοντας πως δεν μπορεί να διορθωθεί μέσα σε έναν μήνα ενώ, μεταξύ άλλων, ανάφερε ότι οι αλλοδαποί στη Σάμο έχουν φτάσει πλέον τους 6.000!

Στις σχετικές δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε ότι «Η Τουρκία πρέπει να εκριζώσει όλα τα δίκτυα διακίνησης μεταναστών» και επίσης αναφέρθηκε στη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στα κέντρα  υποδοχής σε Λέσβο και Σάμο.

«Στο Κέντρο Υποδοχής στη Λέσβο έχουμε 9.000 μετανάστες ενώ οι υποδομές έχουν δυνατότητα για 3.000.

Στη Σάμο έχουμε 6.000 ενώ οι υποδομές δεν είναι ούτε για 2.000.

Τα Κέντρα Υποδοχής είναι υπερχειλισμένα και στην ενδοχώρα οι αντίστοιχες δομές είναι στα όρια τους» είπε ο κ.Κουμουτσάκος.

επιτέθηκε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας την για ιδεοληπτική ανεκτικότητα και ανικανότητα.

Όπως είπε ο κ.Κουμουτσάκος, «έχουν χαθεί, δεν εντοπίζονται αλλοδαποί για τους οποίους έχουν βγει τελεσίδικες αποφάσεις βάσει των οποίων δεν δικαιούνται άσυλο.

Ωστόσο, τόνισε πως παρά τα προβλήματα 15 αλλοδαποί επέστρεψαν την Παρασκευή στην Τουρκία, ενώ προ 10 ημερών άλλη ομάδα αλλοδαπών επέστρεψε σε τρίτη χώρα.

«Θα αυξήσουμε τις επιστροφές, διότι ήταν κάτι που δεν έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση λόγω των ιδεοληψιών και της ανικανότητάς της» είπε ο κ.Κουμουτσάκος, τονίζοντας ότι η επιστροφή αλλοδαπών δεν είναι απλώς «τους βάζουμε σε ένα φουσκωτό και τους περνάμε απέναντι» καθώς απαιτείται σωρεία γραφειοκρατικών διαδικασιών, ενώ παραδέχθηκε ότι και η Τουρκία δυσχεραίνει τα πράγματα με τη στάση της.

Ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «όλα αυτά τα χρόνια οι επιστροφές ήταν μηδενικές» ενώ επικαλέστηκε τον Τούρκο πρέσβη, ο οποίος, όπως υποστηρίζει, του είπε «δε μας κάνετε επιστροφές».
Πάντως, ανέφερε ότι και η ίδια η Τουρκία δεν συμμετέχει πλήρως στις επιστροφές, ως αντίδραση, αυξάνοντας μάλιστα τις μεταναστευτικές ροές, μετά την ανακοίνωση της ΕΕ για κυρώσεις εναντίον της τον Ιούλιο για τη συμπεριφορά της στην Κύπρο.

Πηγή: BankingNews.gr
Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com

Τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια και Εισιτήρια για όλα τα πλοία