AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

27 Αυγ 2019

Συγχαρητήρια στους επιτυχόντες των πανελλαδικών


Μηνύματα για να συγχαρούν τους μαθητές και μαθήτριες που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αλλά και να ενθαρρύνουν τα παιδιά που για φέτος δεν τα κατάφεραν, στέλνουν εκπαιδευτικοί και τοπικοί φορείς.

Πιο αναλυτικά, η περιφερειακή διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, Μαρία Παπαδανιήλ, συγχαίρει θερμά όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που πέτυχαν ένα επιθυμητό αποτέλεσμα στις πανελλαδικές εξετάσεις. Όπως σημειώνει, "η επιτυχία τους αυτή, η οποία είναι το επιστέγασμα της κοπιώδους πολυετούς μελέτης, σηματοδοτεί μια νέα περίοδο στη ζωή τους, με καινούριες εμπειρίες, πολλαπλές ευκαιρίες γνώσης και αξιόλογες επαγγελματικές προοπτικές.


Άξιοι συγχαρητηρίων είναι, όμως, και οι αφανείς ήρωες, γονείς-κηδεμόνες, αδέλφια και εκπαιδευτικοί, που ενέπνευσαν και στήριξαν ηθικά, ψυχολογικά και ουσιαστικά τους υποψηφίους μας" αναφέρει.
Απευθυνόμενη στα παιδιά, η κ. Παπαδανιήλ συμπληρώνει:

"Αγαπητά μου παιδιά,

Η είσοδος στην ακαδημαϊκή κοινότητα σας προσφέρει νέες προοπτικές, ενώ συνάμα θα σας δώσει τη δυνατότητα να κατακτήσετε τη γνώση που απαιτείται πάνω στο αντικείμενο που αγαπάτε και να αποκτήσετε τα κατάλληλα εφόδια για να κτίσετε το δικό σας, προσωπικό, μέλλον, όπως το ονειρευτήκατε. 

Τη στιγμή αυτή που σας διακατέχει ο ενθουσιασμός και σας πλημμυρίζει η χαρά της επιτυχίας, θα ήθελα να σας δώσω μια συμβουλή, με την ελπίδα ότι θα σας φανεί χρήσιμη σε κάθε βήμα της ενήλικης ζωής σας. Αξιοποιήστε κάθε πτυχή της φοιτητικής σας ζωής στο έπακρο, διερευνήστε όλες τις δυνατότητες που σας δίνει ο κλάδος που επιλέξατε, θέστε νέους, υψηλότερους στόχους. Κάντε το τώρα, που η νεότητα σας δίνει το πλεονέκτημα να δοκιμάζετε, να τολμάτε, να επιλέγετε και να πλάθετε το μέλλον σας. Απολαύστε αυτό που κατακτήσατε δίχως να το σπαταλάτε και, φυσικά, δίχως να σταματήσετε ούτε για μια μέρα να κοιτάτε ψηλά και να επιζητάτε το καλύτερο δυνατό για τον εαυτό σας.

Μια σοφή φράση που αποδίδεται στον Winston Churchill είναι πως «η επιτυχία δεν είναι οριστική, η αποτυχία δεν είναι μοιραία. Αυτό που μετράει είναι το κουράγιο να συνεχίζεις». Αυτό είναι ένα απαράβατο αξίωμα της ζωής, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα μιας προσπάθειας. Τίποτα δε διασφαλίζεται με μια επιτυχία και τίποτα δεν τελειώνει με μια αποτυχία! Η ζωή είναι ένα ταξίδι διανθισμένο με εμπειρίες, σταθμούς και προκλήσεις. Αυτή άλλωστε είναι η ομορφιά της!

Στα παιδιά μας, λοιπόν, που δεν κατάφεραν αυτή τη φορά το επιθυμητό αποτέλεσμα, θα ήθελα να θυμίσω ότι το να αντιμετωπίσεις τις δύσκολες στιγμές με γενναιότητα και ψυχραιμία είναι συχνά πολύ πιο δύσκολο από το να κατακτήσεις έναν υψηλό στόχο. Η προσωπική τους αξία, η προσπάθειά τους, η πορεία τους και η εξέλιξή τους δεν καθορίζονται από ένα αποτέλεσμα εξετάσεων. 

Υπάρχουν άνθρωποι γύρω τους, η οικογένειά τους, οι φίλοι τους, οι καθηγητές, οι συμμαθητές τους και εμείς που πιστεύουμε σε αυτούς και είμαστε εδώ, έτοιμοι να στηρίξουμε τις επιλογές, τις αποφάσεις τους και - εφόσον το θελήσουν - μια ενδεχόμενη αλλαγή προσανατολισμού. Τώρα που τελείωσε η κοπιαστική περίοδος των εξετάσεων και η αγχωτική αναμονή των αποτελεσμάτων, δικαιούνται να δώσουν στον εαυτό τους αυτό που του αξίζει, δηλαδή όσο χρόνο χρειάζεται για να ξεκουραστούν και να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους και τη διερεύνηση των επιλογών τους.

Σε όλα τα παιδιά μας, εκφράζουμε τις πιο εγκάρδιες και ειλικρινείς ευχές μας για ευόδωση κάθε προσωπικής επιθυμίας στα βήματα της ενήλικης ζωής τους, μαζί με την αμέριστη αγάπη μας και τη δέσμευση ότι θα είμαστε στο πλευρό τους σε ό, τι μας χρειαστούν" καταλήγει η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου.
 
Ο Νίκος Κατρακάζος

"Συγχαίρουμε θερμά τους μαθητές και τις μαθήτριες της Περιφερειακής Ενότητάς μας για την επιτυχή πρόσβασή τους στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας" αναφέρει με τη σειρά του ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Νίκος Κατρακάζος, που συνεχίζει:

"Τους ευχόμαστε με τον ίδιο ζήλο να συνεχίσουν τις σπουδές τους, ώστε να διαπρέψουν ως μελλοντικοί επιστήμονες και επαγγελματίες, γιατί ο αγώνας όχι μόνο δεν τελείωσε, αλλά ουσιαστικά τώρα αρχίζει.
Συγχαρητήρια και στους γονείς, που με υπομονή, εγκαρτέρηση, κατανόηση και θυσίες στήριξαν τα παιδιά τους σε αυτόν τον δύσκολο δρόμο, που μετά βίας ισορροπούσε η ωριμότητα της μελέτης με τις εκρήξεις της κόπωσης και της εφηβείας.

Συγχαρητήρια ασφαλώς και στους εκπαιδευτικούς, που κάθε χρόνο συνοδεύουν στον δύσκολο δρόμο τα πνευματικά τους παιδιά.

Όσοι πάλι μαθητές δεν άγγιξαν τον στόχο τους, ας μην πτοούνται, αλλά, προσμετρώντας τους παράγοντες που τους στέρησαν την επιτυχία, ας αγωνιστούν με πείσμα και θάρρος, καθώς η ζωή θα τους ανταμείψει για όσες επιτυχίες θα έρθουν και όχι για μια αποτυχία της στιγμής" δηλώνει ο κ. Κατρακάζος.



Ο Χριστόδουλος Σεβαστάκης

"Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά της Σάμου, που αντεπεξήλθαν με επιτυχία στη δύσκολη δοκιμασία των πανελληνίων εξετάσεων, στις οικογένειές τους και στους καθηγητές τους!" δίνει και ο δήμαρχος Σάμου, Χριστόδουλος Σεβαστάκης, σημειώνοντας:

"Εύχομαι στους νέους ακαδημαϊκούς πολίτες καλή πρόοδο στις επιστήμες που επέλεξαν.

Στα παιδιά εκείνα των οποίων οι προσπάθειες δεν ευοδώθηκαν, τους προτρέπω να επιμείνουν! Ο δρόμος της ζωής έχει για όλους πολλές στροφές και πολλές ανηφόρες και απαιτεί από εμάς πίστη και αντοχή!" καταλήγει ο δήμαρχος Σάμου.

Ο Αλέξανδρος Λυμπέρης

Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου, Αλέξανδρος Λυμπέρης, δήλωσε τα εξής:

"Θα ήθελα να συγχαρώ ολόψυχα όλους τους μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν στην μάχη των Πανελλαδικών εξετάσεων. Δεν θα μιλήσω για επιτυχία και αποτυχία κανενός. Ήταν μια από τις πολλές μάχες που οι νέοι άνθρωποι θα κληθούν να δώσουν στην ζωή τους. Κάθε μία θα τους δίνει γνώση και δύναμη. Σε όσους εισήχθηκαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ εύχομαι να αγαπήσουν την επιστήμη τους και αργότερα να την υπηρετήσουν με υπευθυνότητα. Σε όσους θα επαναλάβουν την μάχη, καλή δύναμη.


Επίσης θα ήθελα να καλωσορίσω τις νέες φοιτήτριες και φοιτητές της πόλης μας που σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσουν ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή τους. Τους υποδεχόμαστε και τους υποσχόμαστε ότι θα είμαστε στο πλευρό τους. Το Πανεπιστήμιο Αιγαίο είναι ένα από τα πιο ζωντανά κομμάτια της κοινωνίας μας. Είναι επίσης αναπτυξιακός μοχλός και δημιουργική δύναμη και είναι στις προτεραιότητές μας η αξιοποίηση αυτού του σημαντικού κεφαλαίου του τόπου μας". 

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com