AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

24 Αυγ 2019

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Μεγάλης Παναγίας!


Εκατοντάδες πιστοί προσήλθαν στο μοναστήρι της Μεγάλης Παναγίας Σάμου και συμμετείχαν την Πέμπτη στον αρχιερατικό εσπερινό της απόδοσης της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας, κ. Ευσέβιος, πλαισιούμενος από ηγουμένους των Ιερών Μονών της Σάμου και πλειάδα ιερέων.




Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος ο οποίος αναφέρθηκε στο απολυτίκιο της εορτής «εν τη Κοιμήσει τον κόσμον ου κατέλιπες Θεοτόκε» και τόνισε ότι "η Παναγία κοιμάται, αλλά δεν εγκαταλείπει τον κόσμο. Η μητρική καρδιά είναι πάντοτε προσηλωμένη στα παιδιά της, τον κόσμο και πρεσβεύει συνεχώς για την σωτηρία όλων μας".

Καλωσόρισε τον νέο καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Μεγάλης Παναγίας, π. Πολύκαρπο, και του ευχήθηκε τα δέοντα.

Στη συνέχεια εψάλησαν τα εγκώμια της Παναγίας και έγινε λιτάνευση του Επιταφίου Της, παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του νησιού.

Ανήμερα τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια η πανηγυρική και αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτη κ. Ευσεβίου. 


Τον θείο λόγο κήρυξε ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης, π. Σωτήριος Κοσμόπουλος.

Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας έγινε λιτάνευσης της ιερής εικόνας γύρω από το Καθολικό της Ιεράς Μονής και ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε όλους, ευχήθηκε η Παναγία να σκέπει το νησί και την Ιερά Μονή της.



Πηγή: IMSamou.gr

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com

Τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια και Εισιτήρια για όλα τα πλοία