AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

31 Αυγ 2019

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ορκωμοσία της δημοτικής αρχής στον Δήμο Ανατολικής Σάμου!

Φωτογραφία του Ανδρέα Αξιώτη

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο δημαρχιακό μέγαρο της πόλης της Σάμου, όπου τελέστηκε η ορκωμοσία του νέου δημάρχου Ανατολικής Σάμου, Γιώργου Στάντζου, και των νεοεκλεγέντων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων και των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων.

Την τελετή πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών, κ. Ευσέβιος.

Ο Μανώλης Marg και ο Ανδρέας Αξιώτης παρακολούθησαν την ορκωμοσία και τράβηξαν τις ακόλουθες φωτογραφίες:

Φωτογραφίες του Ανδρέα Αξιώτη:












Φωτογραφίες του Μανώλη Marg:



















Δείτε ακόμη φωτορεπορτάζ και βίντεο από την ορκωμοσία της δημοτικής αρχής στον Δήμο Δυτικής Σάμου

Στο πλαίσιο της ορκωμοσίας των δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων του δήμου Ανατολικής Σάμου οι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης κατέθεσαν στα πρακτικά της ορκωμοσίας την παρακάτω δήλωση:

«Οι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι  που εκλέχτηκαν  με τα ψηφοδέλτια της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ δηλώνουμε με βάση τη τιμή και την συνείδησή μας πως στα πλαίσια της συμμετοχής μας στο Δημοτικό και στα Κοινοτικά  Συμβούλια και έξω από αυτά, θα υπηρετούμε και θα υπερασπιζόμαστε τα   συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού». 

Εξάλλου σε ένα πρώτο σχόλιο σχετικά με τον δημόσιο λόγο του δημάρχου κ. Στάντζου, ο δημοτικός σύμβουλος της ΛΑ.Σ Κώστας Τζίχας, σημείωσε:  "Ήταν μια τοποθέτηση που απλώς επιβεβαίωσε ότι η νέα δημοτική αρχή θα πολιτευθεί στη κατεύθυνση της αντιδραστικής-αντιλαϊκής πολιτικής που περιγράφει με σαφήνεια ο «Κλεισθένης» του ΣΥΡΙΖΑ και επικυρώνει, επί το αντιδραστικότερο,  ο νόμος 4623/19  της ΝΔ: Δήμος-επιχειρηματίας με υπηρεσίες- εμπόρευμα που θα κληθεί ο λαός να χρυσοπληρώνει, ενώ παράλληλα θα ενισχύει με κάθε τρόπο την κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών. 

Δεν πρέπει να ξεγελούν κανένα και καμία, οι εκκλήσεις του δημάρχου Ανατολικής Σάμου για «ενότητα προς το καλό όλων». Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι εξαγγελίες του που αφορούν φοροαπαλλαγές και άλλες διευκολύνσεις σε επιχειρήσεις που θα «επενδύσουν» στα όρια του δήμου ή θα μεταφέρουν την έδρα τους εδώ, στο όνομα των «θέσεων απασχόλησης. Αυτό μόνο σε ενότητα «για το καλό όλων» δεν παραπέμπει. 

Αντίθετα, συνιστά - «με το καλημέρα» -  σαφή ταξική τοποθέτηση της δημοτικής αρχής  σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων που ζουν, εργάζονται και βρίσκονται έτσι κι’ αλλιώς εδώ, υπομένοντας μια βάρβαρη σε βάρος τους πολιτική, στην άσκηση της οποίας συμμετέχουν ενεργά στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι δημοτικές  και περιφερειακές αρχές. Ο λαός που πλήρωσε τη κρίση τους, θα κληθεί και σε επίπεδο δήμου να πληρώσει και την « ανάπτυξή»  τους.

Σε μια τέτοια πολιτική όχι μόνο δεν θα συναινέσουμε, αλλά θα μας βρουν απέναντί τους, διεκδικώντας με όλες τις δυνάμεις μας, την εξυπηρέτηση όλων των σύγχρονων λαϊκών αναγκών".

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com