AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

24 Αυγ 2019

Σχολικά γεύματα σε επτά Δημοτικά Σχολεία της Σάμου

Και σε Δημοτικά Σχολεία της Σάμου θα εφαρμοστεί από τη νέα σχολική χρονιά το πρόγραμμα "Σχολικά Γεύματα" των υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Παιδείας και Θρησκευμάτων. 

Πρόκειται για τα Δημοτικά Σχολεία Παλαιοκάστρου, Αγίου Κωνσταντίνου, Όρμου Καρλοβάσου, 2ο Δημοτικό Σχολείο Σάμου, 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρλοβασου, Πύργου και Κοντακαιίκων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, το πρόγραμμα στοχεύει αφενός στην αντιμετώπιση όσο είναι δυνατόν των αναγκών σίτισης των μαθητών που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, αφετέρου στην υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας και στην αποτροπή φαινόμενων σχολικής διαρροής.
 
Τα "Σχολικά Γεύματα" παρασκευάζονται από επιλεγμένους προμηθευτές, που διαθέτουν τα απαιτούμενα συστήματα υγιεινής και σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές που έχουν οριστεί. Επιπλέον, προβλέπονται συνεχείς πιστοποιημένοι έλεγχοι από αρμόδιους φορείς κατά την προμήθεια, διαδικασία παρασκευής και διανομής των γευμάτων.
 
Κατά την περσινή σχολική χρονιά το πρόγραμμα εφαρμόστηκε σε 954 Δημοτικά Σχολεία, για 153.367 μαθητές. Φέτος επεκτείνεται σε περισσότερες περιοχές-σχολεία.
 
Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com