AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

17 Αυγ 2019

Θλίψη για τον θάνατο του Νίκου Μαθιού - Έρανος για απινιδωτή

Φωτογραφία: Σαμιακόν Βήμα

Σοκ έχει προκαλέσει στη Σάμο, και ειδικά στο Καρλόβασι, ο χθεσινός αιφνίδιος θάνατος του 20χρονου Νίκου Μαθιού.

Ο άτυχος νέος, φοιτητής και αθλητής, γιος του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Καρλοβάσου, Μανώλη Μαθιού, "έφυγε" χθες από καρδιακό επεισόδιο, ενώ αθλούνταν στα υπαίθρια γήπεδα μπάσκετ του κλειστού Γυμναστηρίου Καρλοβάσου. Παρά τις τεράστιες προσπάθειες των γιατρών, τόσο του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου, όσο και του Νοσοκομείου Σάμου, όπου στη συνέχεια διακομίστηκε στη συνέχεια, δεν κατέστη δυνατό να κρατηθεί στη ζωή.

Η κηδεία του Νίκου θα τελεστεί αύριο Κυριακή, 18 Αυγούστου, στις 11 το πρωί, στον Ιερό καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Νέο Καρλόβασι.

Ακύρωση εκδηλώσεων

Σε ένδειξη πένθους για τον χαμό του Νίκου, ακυρώθηκαν οι εκδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένες για το βράδυ του Σαββάτου στο Καρλόβασι.

Ειδικότερα, δεν θα γίνουν η βραδιά ούζου του Ναυταθλητικού Ομίλου Καρλοβάσου και ο χορός του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Παλαιού Καρλοβάσου.

Την ίδια ώρα, διαδικτυακό κάλεσμα για τη συγκέντρωση χρημάτων, με σκοπό την αγορά απινιδωτή, που αν υπήρχε χθες στο Καρλόβασι, ίσως ο Νίκος να είχε σωθεί, ξεκινά από τη Δευτέρα ο  γνωστός επιχειρηματίας του Καρλοβάσου Χρήστος Σακελλάρης.

Συγκεκριμένα, όπως έκανε γνωστό μέσω Facebook, "εγώ τη Δευτέρα το πρωί ξεκινάω έρανο στο μαγαζί για την απόκτηση απινιδωτή φορητού, όχι για τους πελάτες μας, αλλά για όλη τη γύρω περιοχή... Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης-Παράρτημα Σάμου ήδη έχει κάνει σεμινάρια σε πολύ κόσμο και θα κάνει κι άλλα... Με 4-5 απινιδωτές, καλύπτουμε όλη την πόλη και με κόσμο πιστοποιημένο λαμβάνουμε τα μέτρα μας μόνοι μας κι ελαχιστοποιούμε τις πιθανότητες απώλειας από ανακοπή... Δε θέλω ούτε μπράβο, ούτε τίποτα. Θέλω συμμετοχή να κάνουμε όλοι κάτι για όλους μας... Ο απινιδωτής ο πρώτος καταλαβαίνετε όλοι τι όνομα θα έχει!" αναφέρει ο κ. Σακελλάρης!

* Θερμά συλλυπητήρια από το My Samos Blog στην οικογένεια Μαθιού.

Δημοσίευση στο My Samos Blog με πληροφορίες από "Σαμιακόν Βήμα"


Η πρόεδρος της Τ.Ε. Σάμου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, Μελπομένη Λάνδρου, δήλωσε για την απώλεια του Νίκου Μαθιού τα εξής:

"Η οικογένεια του βόλεϊ της Σάμου θρηνεί τον άδικο και πρόωρο χαμό του Νίκου Μαθιού, γιου του φίλου μας και προπονητή βόλεϊ, Μανώλη Μαθιου.

Ο Νίκος έφυγε από κοντά μας, ταξίδεψε στην γειτονιά των Αγγέλων.

Στον πατέρα, στη μητέρα και σε όλη την οικογένεια του Νίκου εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας και τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Καλή δύναμη και κουράγιο

ΤΕ ΕΟΠΕ ΣΑΜΟΥ
Η πρόεδρος,
Λάνδρου Μελπομένη"