AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

3 Ιουν 2014

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Με τον φακό ανά χείρας από μικροί!


Στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς διδάχθηκαν τις βασικές ρυθμίσεις της φωτογραφικής μηχανής, τους βασικούς κανόνες φωτογράφισης και δόμησης ενός φωτογραφικού κάδρου. Οι μαθητές της Δ΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Κοντακαίικων Σάμου παρουσίασαν τώρα έμπρακτα όσα έμαθαν. Το καλαίσθητο αποτέλεσμα, τις φωτογραφίες που τράβηξαν και παρουσιάζει το My Samos Blog.

Μετά τη θεωρητική κατάρτισή τους από τον δάσκαλό τους Απόστολο Γιαννακόπουλο, η καθαρά φωτογραφική προσπάθεια των μαθητών ξεκίνησε στις αρχές Φεβρουαρίου και ολοκληρώθηκε στις αρχές Μαΐου.

Ενδιάμεσα υπήρξαν συνεχείς συζητήσεις σχετικά με τις φωτογραφικές επιλογές των παιδιών, που ασχολήθηκαν και με την Ιστορία και την Αισθητική της Φωτογραφίας και ανέλυσαν το έργο μεγάλων φωτογράφων.

Το εν λόγω πρόγραμμα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των ωρών της Ευέλικτης Ζώνης, επί τρεις ώρες την εβδομάδα.

Το ακολούθησαν οι μαθητές Βίκτωρας Μεϊμάρης, Βιολέττα Βασιλείου, Βιολέττα Πατακιούτη, Γιάννης Κίντερλης, Δημήτρης Φιλιππής, Μάριος Κατσίκας, Μελίσσα Μπόντε και Πυθαγόρας Μαρνέζος.

Η χρηματοδότηση για την απόκτηση του απαραίτητου φωτογραφικού εξοπλισμού έγινε από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

Δείτε τώρα μερικές από τις 62 ασπρόμαυρες φωτογραφίες που παρουσιάζονται από το περασμένο Σάββατο έως και σήμερα (21.00) στην έκθεση "Γράφω το 'χωριό' με φως" στο ξενοδοχείο Samaina Inn στο Καρλόβασι!

















Η έκθεση αναμένεται να φιλοξενηθεί και στο Βαθύ το φθινόπωρο.