AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

29 Ιαν 2016

Τριάντα χρόνια κάθειρξη στους δολοφόνους του Σαμιώτη Γιάννη Κομμάτη

Ο δολοφονηθείς Γιάννης Κομμάτης από το Κοκκάρι της Σάμου

Γλίτωσαν τα ισόβια οι δύο 19χρονοι από τον Κάμπο Αβίας και την Καλαμάτα, που κρίθηκαν ένοχοι και καταδικάστηκαν σε τριακονταετή φυλάκιση έκαστος από το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Γυθείου, για το διπλό φονικό που διέπραξαν τα ξημερώματα της Τρίτης 19 Αυγούστου του 2014 στην Αλτομιρά της Μεσσηνιακής Μάνης. Υπενθυμίζεται ότι ένα από τα θύματα ήταν ο Γιάννης Κομμάτης από το Κοκκάρι της Σάμου.

Τα ξημερώματα εκείνης της μοιραίας Τρίτης, στον επαρχιακό  χωματόδρομο Αλτομιρών - Πηγαδίων του δήμου Δυτικής Μάνης και ύστερα από διαπληκτισμό ο ένας, 18χρονος τότε, πυροβόλησε δύο φίλους με κυνηγετική καραμπίνα. Τον 26χρονο Καλαματιανό Κώστα Σγουρό και τον 25χρονο Γιάννη Κομμάτη από τη Σάμο και στη συνέχεια οι δύο 18χρονοι μετέφεραν τα πτώματα και τα πέταξαν σε χαράδρα στη θέση Λίμνα, όπου και βρέθηκαν από άνδρες της 1ης ΕΜΑΚ λίγο πριν νυχτώσει, μια μέρα μετά.

Το δικαστήριο του Γυθείου έκρινε ένοχους τους δύο 19χρονους αργά χθες, για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αναγνωρίζοντάς και στους δύο μόνο το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, γιατί όταν τέλεσαν το έγκλημα, είχαν μόλις συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Η ποινή που τους επιβλήθηκε είναι είκοσι χρόνια φυλάκιση για κάθε πράξη και κατά την συγχώνευση των ποινών, ο ένας 19χρονος καταδικάστηκε σε τριάντα χρόνια φυλάκιση και έξι μήνες για την οπλοφορία, ενώ ο δεύτερος καταδικάστηκε σε τριάντα χρόνια φυλάκιση και ένα χρόνο για την οπλοχρησία.

Νωρίτερα ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει την καταδίκη των δύο νεαρών για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κατά συρροή, λέγοντας πως είχαν προμελετήσει το έγκλημα. 

Πηγή: Α.Π.Ε-Μ.Π.Ε