AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

19 Ιαν 2016

Αντίθετη στο hotspot προσφύγων η Λαϊκή Συσπείρωση


Την κατηγορηματική αντίθεσή τους στη δημιουργία Κέντρων Διαλογής Προσφύγων εξέφρασαν μιλώντας στην συνεδρίαση του πρόσφατου Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοτικής παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση".

Η Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε τις δικές της προτάσεις οι οποίες είναι οι εξής:

- Όχι στα κέντρο διαλογής (hotspots) στη Σάμο για την κατάπτυστη κατηγοριοποίηση των προσφύγων σε "νόμιμους" και "παράνομους" ανάλογα με τις ανάγκες των μονοπωλίων για φτηνό εργατικό δυναμικό.

- Όχι σε καταυλισμούς καταναγκαστικής συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών.

- Δημιουργία αξιοπρεπών και υγιεινών προσωρινών χώρων υποδοχής και φιλοξενίας, που θα παρέχουν δωρεάν σίτιση, ιατροφαρμακευτική φροντίδα, διερμηνεία και νομική βοήθεια, με ευθύνη του κράτους και όχι των διαφόρων Μ.Κ.Ο που λυμαίνονται τον τομέα της αλληλεγγύης.

- Άμεσα μέτρα γρήγορης διεκπεραίωσης της καταγραφής και ταυτοποίησης και απευθείας μεταφορά τους στις χώρες του τελικού τους προορισμού.

- Επαρκής ενίσχυση των υποδομών και του προσωπικού που σχετίζονται με τη διάσωση, ειδικά τους χειμερινούς μήνες.

- Κατάργηση του Κανονισμού του Δουβλίνου, της Σένγκεν, του Frontex και όλων των κατασταλτικών μηχανισμών της Ε.Ε.

- Όχι σε νέα μέτρα της Ε.Ε για καταστολή στα σύνορα.

- Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις Ε.Ε - Η.Π.Α - ΝΑΤΟ, για να σταματήσει ο ξεριζωμός και να μπορέσουν να επιστρέψουν οι πρόσφυγες στις εστίες τους.

Σχολιάζοντας σχετική επιστολή του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη προς τον Δήμο Σάμου σύμφωνα με την οποία το hotspot που θα εγκατασταθεί στο νησί θα είναι δυναμικότητας 1000 ατόμων που θα φεύγουν σε 2-3 μέρες, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Κώστας Τζίχας εξέφρασε τις σοβαρές επιφυλάξεις της παράταξης τονίζοντας ότι η τακτική διαλογής προσφύγων συνεπάγεται τον εγκλωβισμό πολλών από αυτούς.

Επίσης στη δευτερολογία του χαρακτήρισε ξενοφοβικό κήρυγμα την τοποθέτηση εκπροσώπου της αποκαλούμενης Δράσης Πολιτών που αποκαλεί τους πρόσφυγες με τον απαξιωτικό όρο "λαθρομετανάστες" και επικαλέστηκε τις "απόπειρες βιασμών" στη Γερμανία για να υπαινιχθεί ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί και εδώ.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης θύμισε στη συνεδρίαση ότι το καλοκαίρι του 2011 η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης με παράστασή της στον Αστυνομικό Διευθυντή τον υποχρέωσε να βγάλει Δελτίο Τύπου όπου διέψευδε τη μαύρη προπαγάνδα που κυκλοφορούσε επί μέρες στο νησί για "βιασμούς παιδιών από μαύρους στο Ξενία" κλπ.

"Δεν θα επιτρέψουμε να τρομοκρατείτε τον κόσμο, δεν θα επιτρέψουμε να ξαναζήσουμε τέτοιο κλίμα τρομοκράτησης του λαού του νησιού", υπογράμμισε ο κ. Τζίχα κλείνοντας την δευτερολογία του.