AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

19 Ιαν 2016

Πρωταγωνίστρια στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας η Σάμος


Η Σάμος ήταν μια από τις τρεις, σε σύνολο 1.873 Ευρωπαϊκών πόλεων, στις οποίες έγινε ειδική αναφορά στη τελική έκθεση συμμετοχής του θεσμού της Εβδομάδας Ευρωπαϊκής Κινητικότητας για το 2015!

Ήταν η πρώτη φορά που η Σάμος συμμετείχε στο θεσμό αυτό. Η μνεία στη Σάμο συγκεκριμένα αναφέρει: "Τοπικοί ακτιβιστές ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα επικαιρότητας, όπως στη περίπτωση της Σάμου στην Ελλάδα και το προσφυγικό ζήτημα. Ο Δήμος της Σάμου, που βρίσκεται κοντά στα τουρκικά σύνορα και είναι ένα από τα σημεία εισόδου για μετανάστες στην Ελλάδα, διοργάνωσε μια σκυταλοδρομία Αγάπης που ξεκίνησε από την κεντρική πλατεία της πόλης και κατέληξε στο προσφυγικό καταυλισμό, όπου εθελοντές πρόσφεραν δωρεάν γάλα και φαγητό στους πρόσφυγες. Η πόλη κατάφερε να προσελκύσει το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή των προσφύγων στην Εβδομάδα Ευρωπαϊκής Κινητικότητας και να δώσει χαρά στα παιδιά που προσπαθούν να ξεφύγουν από τη Συρία".

(In English: "Local campaigners are very sensitive to current affairs, as it was the case of Samos in Greece concerning the refugees issue. Close to the Turkish borders and one of the entry points for immigrants in Greece, the municipality organised a relay-race starting from the central square and finishing in the camp set for refugees where the municipality were giving free milk and food to those people. The city managed to involve refugees in EUROPEAN MOBILITY WEEK and give joy to the children fleeing from Syria)".

Ο Δήμος Σάμου ευχαριστεί όλους τους εθελοντές για τη συμμετοχή τους στο θεσμό της Εβδομάδας Ευρωπαϊκής Κινητικότητας που, με πλήθος δράσεων σε όλο το νησί, στέφθηκε με επιτυχία. 

Οι υπεύθυνοι του Δήμου αναφέρουν ότι "όλοι μαζί καταφέραμε να αναδείξουμε με ευαισθησία, δημιουργικότητα και αλληλεγγύη το μεγάλο πρόβλημα των προσφύγων και να υπενθυμίσουμε με ένα διαφορετικό τρόπο τις ευθύνες της μεγάλης Ευρωπαϊκής Οικογένειας προς τους κατατρεγμένους ανθρώπους που αναζητούν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή μακριά από τα δεινά του πολέμου". 

Δείτε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στη Σάμο και παρακολουθήστε ένα βίντεο από μία από τις εκδηλώσεις της!