AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

29 Ιαν 2016

Τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου σε Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στην Τουρκία

Έστω και ως ..."amos" (!), η Σάμος συμμετείχε στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση EMITT στην Κωνσταντινούπολη.

Στην EΜΙΤΤ, τη μεγαλύτερη Τουριστική Έκθεση της Τουρκίας και 4η μεγαλύτερη στον κόσμο, που πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη, μετέχουν με δικό τους περίπτερο η Σάμος και τα άλλα εννιά νησιά της Περιφέρειας Βόρειου Αιγαίου. 

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, παρευρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης που έγιναν από τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, Mahir Unal.

Κατά την επίσκεψη του Υπουργού στο περίπτερο των νησιών του Βορείου Αιγαίου, η Περιφερειάρχης, επισημαίνοντας ότι ο πολιτισμός είναι η γέφυρα που ενώνει τις κοινές προσπάθειες επ’ ωφελεία των δύο λαών, προσκάλεσε τον Υπουργό σε όποιο νησί εκείνος επιλέξει - από τη Λήμνο μέχρι την Ικαρία - και τόνισε ότι όποιος επισκέπτεται τα νησιά έχει την ευκαιρία να γευτεί τα μοναδικά προϊόντα που παράγονται και να περάσει καλά, κάνοντας δραστηριότητες που σχετίζονται με το βουνό και τη θάλασσα. "Φεύγοντας μένει πάντα με την επιθυμία μιας επόμενης νέας επίσκεψης", είπε η κ. Καλογήρου. 




Σε ειδική εκδήλωση που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ο καθηγητής Νικόλαος Ζούρος παρουσιάζει σήμερα τους μοναδικούς γεωλογικούς θησαυρούς του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Σιγρίου.