AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

31 Ιαν 2016

"Ανεπίτρεπτη η μείωση του επιδόματος φτώχειας από τον Δήμο Σάμου"



Την ενεργοποίηση των υπηρεσιών κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου πρότεινε η Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών Σάμου (ΑΚΙΣ) στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καταγγέλλοντας παράλληλα την ελαχιστοποίηση του βοηθήματος φτώχειας (ένδειας) στον προϋπολογισμό του Δήμου Σάμου για το 2016.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της εν λόγω δημοτικής παράταξης, "Σήμερα, σε συνθήκες παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης, η κοινωνική αλληλεγγύη κρίνεται επιβεβλημένη και πρέπει να μετουσιώνεται από την εκάστοτε δημοτική αρχή σε πολιτική στήριξης των κοινωνικά αδυνάτων.

Παρά ταύτα ο Δήμαρχος Σάμου θεώρησε σωστό για φέτος να μειώσει το βοήθημα φτώχειας (ένδειας) του προϋπολογισμού από 99.200 ευρώ το χρόνο στο πενιχρό ποσό των 8.576 ευρώ.

"Καταστάσεις ακραίας φτώχειας συνιστούν παραβίαση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας".   

Είναι ανεπίτρεπτο στη μικρή κοινωνία που ζούμε να κυκλοφορούν ανάμεσα μας άνθρωποι κτυπημένοι από τη ζωή και τη φτώχια. Άνθρωποι χωρίς στέγη και φαγητό, άνθρωποι ασθενείς και αβοήθητοι.

Άνθρωποι μοναχικοί που αν και αισθάνονται την κοινωνική απόρριψη εντούτοις παραμένουν υπερήφανοι αποκρύπτοντας τον πόνο και τα προβλήματά τους, τα οποία γίνονται γνωστά σε μας μόνο όταν συμβεί το μοιραίο γεγονός.

Η ΑΚΙΣ λαμβάνοντας υπόψη ότι η φιλανθρωπία που είχαμε συνηθίσει στο πρόσφατο παρελθόν, είτε με την καθημερινή προσφορά στο φτωχό γείτονα, είτε με τις κοινωνικές εκδηλώσεις και τους εράνους, έχει ατονήσει κάτω από το καθεστώς της γενικευμένης φτώχειας προτείνει:

1ον Την άμεση καταγραφή όλων των αναξιοπαθούντων συνδημοτών μας και την ιεράρχηση των πραγματικών αναγκών τους, τηρουμένου αυστηρά του προσωπικού απορρήτου.

2ον Την εκπόνηση ενός ευέλικτου σχεδίου δράσης, για την χωρίς καθυστέρηση παροχή αμέριστης φροντίδας σε όσους την έχουν πραγματικά ανάγκη, αρχής γενομένης από αυτούς που στερούνται στέγης και τροφής"
.
Φωτογραφία: Μανώλης Marg