AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

19 Ιαν 2016

"Που’ ναι η μάνα σου μωρή;" στο Θεατρικό Φεστιβάλ Σάμου στις 20-21/1


Με το θεατρικό έργο "Που’ ναι η μάνα σου μωρή;" από το ομώνυμο βιβλίο της Δήμητρας Πέτρουλα, σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι,  συνεχίζεται τη Τετάρτη 20 Ιανουαρίου στην πόλη της Σάμου και την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου στο Καρλόβασι το 1ο Θεατρικό Φεστιβάλ Σάμου με τίτλο "Θεατρικοί Βηματισμοί στο νησί του Πυθαγόρα".

Πρωταγωνιστούν η Βέρα Κρούσκα, η Αγάπη Παπαθανασίου και η Ορνέλλα Λούτη.

Το έργο θα ανεβεί την Τετάρτη στο Αμφιθέατρο του Γενικού Λυκείου Σάμου και την Πέμπτη στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Καρλοβασίων.

Κοινή ώρα έναρξης των δύο παραστάσεων είναι οι 21:00.

Λίγα λόγια για το έργο:

Αντιμέτωποι με την Ιστορία. Μια γυναίκα ή μάλλον μια ψυχή η καλύτερα ένα παιδί βιώνει μια από τις μελανότερες σελίδες της Ελληνικής Ιστορίας τον Εμφύλιο. Ζει την αγριότητα και την ωμότητα ενός σκληρού πολέμου. Ενηλικιώνεται βίαια και αποτρόπαια ζώντας 31 σφαγές των ανθρώπων της από ντόπιους Χίτες, πρώην συνεργάτες των ναζί και μετέπειτα διώκτες των κομμουνιστών που έλαβαν μέρος στην Αντίσταση...

Μάρτυρας και θύμα ενός αλληλοσπαραγμού.

Το "Πού είναι η μάνα σου, μωρή;" αποτελεί μια εκ βαθέων, προσωπική μαρτυρία, και συγχρόνως ένα ιστορικό ντοκουμέντο με αληθινά γεγονότα και υπαρκτά ονόματα. Σ' αυτήν την προσωπική τραγωδία αντικατοπτρίζεται όλη η ιστορία της Ελλάδας που βίωσε μια από τις πιο ζοφερές περίοδους στην ιστορία της, βουτάει ο καθένας στο ζόφο και για άλλη μια φορά καταλαβαίνει ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται με άλλους όρους και κανόνες αλλά τα ίδια τραγικά αποτελέσματα.



Συντελεστές της παράστασης:

Παίζουν: Βέρα Κρούσκα, Αγάπη Αθανασιάδου, Ορνέλλα Λούτη.
Κείμενο: Δήμητρα Πέτρουλα.
Διασκευή κειμένου: Σοφία Αδαμίδου.
Σκηνοθεσία: Ένκε Φεζολλάρι.
Σκηνικά- Κουστούμια: Χριστίνα Κωστέα.

Τηλέφωνο για πληροφορίες: 6933413060.

Τιμές εισιτήριων: 

12 ευρώ γενική είσοδος & 10 ευρώ φοιτητικό και ανέργων

Προπώληση εισιτήριων:

Πόλη της Σάμου: Βιβλιοπωλείο Κύκλος, τηλέφωνο: 2273023884.

Καρλόβασι: Βιβλιοπωλείο Καραστάθης, τηλέφωνο: 2273032378.


Το 1ο Θεατρικό Φεστιβάλ Σάμου με τίτλο "Θεατρικοί Βηματισμοί στο νησί του Πυθαγόρα" θα διεξαχθεί έως τις 31 Ιανουαρίου στην πόλη της Σάμου και στο Καρλόβασι και περιλαμβάνει πλήθος αξιόλογων θεατρικών παραστάσεων και παράπλευρων εκδηλώσεων.