AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

27 Ιαν 2016

Κινητοποιήσεις στις 4/2 στη Σάμο για το ασφαλιστικό


Συγκέντρωση ενάντια στις προωθούμενες ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό οργανώνει ανήμερα της γενικής απεργίας της Γ.Σ.Ε.Ε, την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, στις 10 το πρωί στα γραφεία του στο Βαθύ, το Εργατικό Κέντρο Σάμου (Ε.Κ.Σ), με τη συμμετοχή του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ) και των συνταξιούχων.

Το Ε.Κ.Σ καλεί εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους και νέες και νέους του νησιού να δώσουν το παρών στο συλλαλητήριο. Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων, "βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη επίθεση κυβέρνησης, Ε.Ε. και μεγάλου κεφαλαίου ενάντια σε κάθε δικαίωμα. Λεηλατούν τη ζωή μας ξανά και ξανά! Πρόκειται για νέο Αρμαγεδδώνα. Στο στόχαστρο βρίσκεται η κορυφαία κατάκτηση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων: η Κοινωνική Ασφάλιση.

Το Ασφαλιστικό είναι η ίδια η ζωή μας! Η πρόταση της συγκυβέρνησης διαλύει την Κοινωνική Ασφάλιση. Καταργεί τον κοινωνικό της χαρακτήρα. Την κάνει ατομική υπόθεση. Βάζει προϋποθέσεις ενσήμων που η πλειοψηφία των νέων ανθρώπων δεν πρόκειται να πιάσει λόγω της ανεργίας, της ανασφάλιστης και ελαστικής εργασίας. Οι μειωμένοι μισθοί σημαίνουν συντάξεις ψίχουλα. Μειώνει τις συντάξεις, καταργεί το Ε.Κ.Α.Σ, αυξάνει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και βάζει τον εργαζόμενο λαό να πληρώνει για την υγεία του".

"Κανείς να μην ξεγελαστεί! Η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΑΝ.ΕΛ εξαπατά τον λαό και τον εκβιάζει. Συνεχίζει τους αντιασφαλιστικούς νόμους, από κει που τους άφησαν Ν.Δ και ΠΑ.ΣΟ.Κ"
υποστηρίζει το Ε.Κ.Σ.

Από την πλευρά του το Σωματείο Εργαζομένων σε Ξενοδοχεία, Τουριστικά Γραφεία και Επισιτιστικά Επαγγέλματα της Σάμου, που και αυτό κατεβαίνει στην απεργιακή συγκέντρωση στην πόλη της Σάμου, σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι "το νομοσχέδιο-σφαγείο των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων που κατέθεσε η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΑΝ.ΕΛ όπως συναποφάσισε με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το μεγάλο κεφάλαιο, δεν αφήνει κανέναν μας απ' έξω.

Διαλύει τον Κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης, αυξάνει και οριστικοποιεί το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια. Αντί της 13ης σύνταξης που είχε υποσχεθεί και μετά από 11 μειώσεις των συντάξεων από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, προχωρά σε νέα πιο μεγάλη μείωση. Αντί για 751 ευρώ κατώτερου μισθού που είχε υποσχεθεί, οριστικοποιεί τα 586 ευρώ και 511 ευρώ για τους νέους. Μειώνει και άλλο το εφάπαξ που δίνει το ταμείο μας, καταργεί το Ε.Κ.Α.Σ. Κόβει δικαιώματα από το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία και αυξάνει τις δαπάνες της εργατικής και λαϊκής οικογένειας για την υγεία, την πρόνοια, το φάρμακο
".

Στην κινητοποίηση της 4ης Φεβρουαρίου θα συμμετάσχει και ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Καρλοβάσου. Όπως σημειώνει μεταξύ άλλων, "η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΑΝ.ΕΛ ετοιμάζεται να σαρώσει ό,τι έχει απομείνει από την Κοινωνική Ασφάλιση, μετά τις μεγάλες αντιλαϊκές ανατροπές που οι προηγούμενες κυβερνήσεις θεσμοθέτησαν και εφάρμοσαν με τα μέτρα των δύο πρώτων μνημονίων.

Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ακριβώς τα ίδια τρομοκρατικά επιχειρήματα των προηγούμενων, όσον αφορά τη βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος. Δεν περιέχει καμιά αναφορά στη διαχρονική ληστεία των αποθεματικών των ταμείων, που ανέρχεται στα 100 δισ. ευρώ περίπου. Κι ακόμα επικυρώνει και θωρακίζει με νόμο τις μέχρι τώρα περικοπές των συντάξεων και των δώρων.

Το σχέδιο αποτελεί ταφόπλακα του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, αφού βασικός στόχος είναι η απόσυρση του κράτους και των εργοδοτών από τη χρηματοδότηση του συστήματος. Γι' αυτό έχει τη στήριξη του μεγάλου κεφαλαίου και τη σύμφωνη γνώμη του Δ.Ν.Τ και της Ε.Ε
" θεωρούν οι συνταξιούχοι του Καρλοβάσου.

Όπως λένε, "το νησί συνεχίζει να εξυπηρετείται από ένα ασθενοφόρο, ενώ οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι τεράστιες. Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και του Κ.Υ. Καρλοβάσου. Με τη μετακίνηση του ιατρικού προσωπικού στο νοσοκομείο, λόγω των εκεί ελλείψεων, συνεχώς υποβαθμίζεται η λειτουργία του, τη στιγμή που ήδη αντιμετωπίζει χρόνιες ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, καθώς και σε υλικά και εξοπλισμό".

Με τη σειρά του, και το Π.Α.ΜΕ, που επίσης θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση την ίδια ημέρα και ώρα στο Ε.Κ.Σ, λέει "Πάρτε πίσω τον νόμο λαιμητόμο" και ζητά "κοινωνική ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική".

Υπενθυμίζεται ότι στις 4 Φεβρουαρίου κινητοποιήσεις πραγματοποιούν οι έμποροι στην πόλη της Σάμου και στο Καρλόβασι, καθώς και η Ε.Ο.Σ.Σ.