AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

19 Ιαν 2016

Τι προτείνει η ΑΚΙΣ για την επίλυση των προβλημάτων της Υγείας στη Σάμο


Η Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών Σάμου (ΑΚΙΣ) κατέθεσε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο πρόταση για την επίλυση της υποβάθμισης των Δομών Υγείας στη Σάμο.

Αναλυτικά η πρόταση αυτή αναφέρει τα εξής:

"Έχει γίνει πλέον σαφές ότι η υγεία, το πολυτιμότερο κοινωνικό αγαθό από το οποίο εξαρτάται άμεσα η ζωή μας, έχει μετατραπεί σε ένα πανάκριβο εμπορεύσιμο υλικό, το οποίο ως εκ σχεδίου ακριβαίνει όλο ένα και περισσότερο, ακολουθώντας την πορεία υποβάθμισης των δομών υγείας. Οι παρατηρούμενες ελλείψεις σε προσωπικό και σε ιατροτεχνολογικό υλικό είναι σήμερα τόσο σημαντικές που τα αριθμητικά δεδομένα αυτών στρέφονται καθημερινά πλέον εναντίον της τοπικής μας κοινωνίας.

Επειδή τα θέματα ελλείψεων και γραφειοκρατίας στο χώρο της υγείας πρέπει να επιλύονται άμεσα και επειδή έχει αποδειχθεί ότι συζητήσεις επί συζητήσεων και ψηφίσματα επί ψηφισμάτων δεν επιλύουν τα υφιστάμενα προβλήματα, η ΑΚΙΣ προτείνει:

1ον Να εκδηλωθεί, από κοινού με τα άλλα ακριτικά νησιά, άμεσα κίνηση διαμαρτυρίας από το Βουλευτή, τον Αντιπεριφερειάρχη, το Δήμαρχο και το Διοικητή του Νοσοκομείου και να απαιτηθεί από τον αρμόδιο Υπουργό η κατά παρέκκλιση τροποποίηση της υφιστάμενης νομοθεσίας. Έτσι θα επιτευχθεί, στα πλαίσια του όρου «νησιωτικότητας», πρώτον η σχετική αυτονομία στην τοποθέτηση του απαιτούμενου ειδικευμένου προσωπικού, για την κάλυψη των κενών θέσεων και δεύτερον ο περιορισμός της γραφειοκρατίας στην προμήθεια ιατροτεχνολογικού και υγειονομικού υλικού.

2ον Να κινηθούν οι διαδικασίες για να υπαχθούν όλες οι μονάδες υγείας της Σάμου (νοσοκομείο, κέντρο υγείας και περιφερειακά ιατρεία) υπό ενιαία διοίκηση, αυτή του διοικητή του νοσοκομείου Σάμου. Με τον τρόπο αυτόν, ο ένας υπεύθυνος και υπόλογος διοικητής, θα επιτυγχάνει καλύτερα αποτελέσματα τόσο στον απαιτούμενο έλεγχο λειτουργίας των μονάδων, όσο και στον απαραίτητο συντονισμό όλων των υπηρεσιών, με στόχο την ορθή και απρόσκοπτη λειτουργία των δομών υγείας, επ’ ωφελεία των κατοίκων του νησιού μας
".