AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

25 Ιαν 2016

Οι δράσεις της Περιφέρειας Β. Αιγαίου για προσέλκυση τουριστών και στη Σάμο


Στις πρόσφατες και προσεχείς δράσεις της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την προσέλκυση τουριστών στη Σάμο και στα υπόλοιπα νησιά του Βόρειου Αιγαίου αναφέρθηκε σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου και Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Νίκος Κατρακάζος.

Όπως ανέφερε, "με επικεφαλής την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, κάνουμε μια συνεχή και σε όλα τα επίπεδα προσπάθεια, ώστε να αντιμετωπιστούν οι διαφαινόμενες αρνητικές συνέπειες στον τουρισμό, αποτέλεσμα της κατάστασης την οποία βιώνουμε στα νησιά μας. Η προσπάθεια αυτή γίνεται με μεθοδικότητα, χωρίς φωνές και φασαρία, αλλά με ουσιαστική διεκδίκηση και στοχευμένες δράσεις.

Σε συνέχεια δράσεων προβολής των νησιών μας, την εβδομάδα αυτή θα είμαστε με σημαντικότατη παρουσία στη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Τουρκίας στην ΕΜΙΤ στην Κωνσταντινούπολη, ενώ ανακοινώσαμε στους φορείς και οργανώνουμε τη συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου τον ερχόμενο Μάρτιο στη μεγαλύτερη τουριστική έκθεσης της Ευρώπης  στο Βερολίνο, αλλά και στη Μόσχα, στοχεύοντας στις δυνατότητες που προσφέρει η ρωσική αγορά.

Παράλληλα οργανώνονται δράσεις σε βαλκανικές χώρες που μπορούν να αποτελέσουν εναλλακτικές αγορές για τα νησιά μας.

Θέλουμε με χαρά να ανακοινώσουμε ότι η προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει εδώ και καιρό να αποτελέσει η Σάμος εναλλακτικό προορισμό για τις προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων στην περιοχή, έφερε θετικά αποτελέσματα και έτσι η Celestyal Cruises θα εντάξει για την ερχόμενη περίοδο 30 περίπου, επιπλέον των προγραμματισμένων, προσεγγίσεις στο νησί μας. Ενώ  οι συζητήσεις συνεχίζονται και με άλλες εταιρείες  και είναι κοντά σε ανάλογη θετική εξέλιξη.

Σχεδιάζουμε το επόμενο διάστημα να προκαλέσουμε συνάντηση σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας όπου μαζί με τους Δήμους, τους εμπλεκόμενους φορείς και τις επαγγελματικές ενώσεις, να συνεκτιμήσουμε την κατάσταση ώστε να αποφασίσουμε κοινή και όχι παράλληλες δράσεις, με στόχο πάντα την ορθολογικότερη και αποτελεσματικότερη διαχείριση των πόρων και των δράσεων
".

Φωτογραφία του κρουαζιερόπλοιου Celestyal Crystal: Μανώλης Marg