AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

28 Νοε 2018

Ημερίδα για τα αντιβιοτικά και τα εμβόλια στις 10/12


Ενημερωτική ημερίδα για εκπαιδευτικούς Προσχολικής Αγωγής και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα "Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια" οργανώνουν ο δήμος Σάμου, μέλος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ), και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων.

Η ημερίδα αυτή, που εντάσσεται στο πλαίσιο της πανελλήνιας εκστρατείας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του πληθυσμού για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών και των εμβολίων, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, από 16:00 έως 19:00, στο δημαρχιακό μέγαρο Σάμου.


Θα μιλήσουν οι Καββαθά Δήμητρα, ιατρός παθολόγος-λοιμωξιολόγος, διευθύντρια ΕΣΥ, Δ΄ Παθολογικής Πανεπιστημιακής Κλινικής, Νοσοκομείου "Αττικόν", και η Νταίζη Παπαθανασοπούλου, συντονίστρια του Προγράμματος Υγιείς Πόλεις στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ., πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Π.Ο.Υ. Ευρώπης για τα Εθνικά Δίκτυα.

Η εκστρατεία πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας και της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών σε θέματα ορθής χρήσης των αντιβιοτικών και η εξοικείωσή τους με κατάλληλα διαμορφωμένο και εγκεκριμένο παιδαγωγικό υλικό, το e-bug, που χρησιμοποιείται ήδη με επιτυχία σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ώστε να μπορούν να μεταφέρουν κατάλληλα πληροφορίες στους μαθητές τους, με στόχο την αλλαγή νοοτροπίας στη χρήση των αντιβιοτικών.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας, έχει γραφτεί κατάλληλο βιβλίο που απευθύνεται στους παιδικούς αναγνώστες και θα διανεμηθεί σε όλους τους συμμετέχοντες, με τίτλο "Ποιος παγίδεψε την Πένυ Κιλλίνη", από την αναγνωρισμένη συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Ιωάννα Μπουλντούμη. Το βιβλίο έχει λάβει την έγκριση του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για τη διανομή του στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας μέσω των δήμων-μελών του Δικτύου και ήδη πολλά από αυτά τα βιβλία βρίσκονται στις βιβλιοθήκες των σχολείων.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης της Ημερίδας, καθώς και το παιδικό βιβλίο "Ποιος παγίδεψε την Πένυ Κιλλίνη".

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή, στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Δημόσιας Υγείας του δήμου Σάμου, στα τηλ. 22733 53460 & 22733 53448, email: dkpsamou@samos.gr, έως τις 5 Δεκεμβρίου, υπεύθυνη Τριτσινιώτου Γραμματική.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com