AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

19 Νοε 2018

Η "Ανατροπή" για τη συνάντηση αντιπροσωπείας του δήμου Σάμου με τον Δ. Βίτσα


Συγκεκριμένα η παράταξη αναφέρει για το θέμα τα εξής:

"Η δημοτική παράταξη "Ανατροπή" δεν αντιτίθεται σε σχεδιασμένη συνάντηση με τον υπουργό για το φλέγον θέμα του προσφυγικού-μεταναστευτικού, όμως δεν είναι διατεθειμένη να νομιμοποιήσει με την παρουσία της αποφάσεις που ενδεχομένως έχουν ήδη παρθεί και ούτε πρόκειται να συμμετάσχει στην συνάντηση αυτή έχοντας παθητικό ρόλο.

Το πρόβλημα του προσφυγικού-μεταναστευτικού ήδη από την πρώτη ημέρα εμφάνισής του εντείνεται και δυστυχώς οι αρμόδιοι φορείς παραμένουν άπραγοι. Οι ολοένα αυξανόμενες εισροές των πληθυσμών αυτών στο νησί μας συνεχίζεται - ίσως και οργανωμένα – δημιουργώντας μία κατάσταση δραματική.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ανατροπή", Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, ναι μεν επιθυμεί να συμμετάσχει στην επικείμενη συνάντηση, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα παραστεί τυπικά δίπλα στη δημοτική αρχή. Αντ’ αυτού, ζητά από τον δήμαρχο να έχει τον δικό του λόγο απέναντι στον υπουργό, προκειμένου να του γνωστοποιήσει την αδιέξοδη κατάσταση που βιώνει το νησί μας. 

Επιπλέον, να του παραθέσει αδιαπραγμάτευτα μέτρα για την επίλυση του ζητήματος με σκοπό την άμεση αποσυμφόρηση του νησιού – μέτρα που θα έπρεπε ήδη να έχουν εφαρμοσθεί. Στην περίπτωση που προκύψουν ουσιώδεις δεσμεύσεις από την συνάντηση, ο επικεφαλής θα επιδιώξει την υπογραφή τους, ούτως ώστε αν οι δεσμεύσεις αυτές τελικά δεν υλοποιηθούν, να υπάρχει νομική κάλυψη. 

Η "Ανατροπή" δεν είναι διατεθειμένη να συμβιβαστεί και δεσμεύεται να εκπροσωπήσει τον σαμιακό λαό με συνέπεια και υπευθυνότητα.

Τέλος, η δημοτική αρχή πριν προβεί στη συγκεκριμένη επιστολή, θα έπρεπε πρώτα να είχε ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο. Ενώ, για την επίλυση του ζητήματος αυτού κρίνεται απαραίτητη η συνεργασία όλων των τοπικών και θεσμικών φορέων, καθώς οι μονόπλευρες ενέργειες έχουν ήδη αποδείξει ότι δεν αποφέρουν κανένα αποτέλεσμα και συμβάλλουν στη διαιώνιση του προβλήματος".

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com