AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

16 Νοε 2018

Οι Σάμιοι της Θεσσαλονίκης γιορτάζουν την Ένωση της Σάμου στις 18/11


Ο Σύλλογος Σαμίων Θεσσαλονίκης "Ο Πυθαγόρας" θα γιορτάσει την Κυριακή 18 Νοεμβρίου την επέτειο της Ένωσης της Σάμου με την ελεύθερη Ελλάδα, που έγινε την 11η Νοεμβρίου 1912.

Στον εορτασμό έχουν προσκληθεί ο Μητροπολίτης Σάμου - Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσέβιος, η περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, καθώς και οι αρχές της Σάμου και της Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως ακολούθως:

Σάββατο 17 Νοεμβρίου και ώρα 19.00

Συνεστίαση στο κέντρο "Θέατρο" πάνω από το Βασιλικό Θέατρο, επί της οδού Μ. Αλεξάνδρου, για τις αρχές της Σάμου και για τα μέλη του συλλόγου. 

Η συμμετοχή των μελών του συλλόγου είναι προαιρετική. 

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο: 15 ευρώ.

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 

Ώρα 08.00 : Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Ιερό Ναό ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΔΕΞΙΑΣ (κοντά στην Καμάρα – οδός Εγνατία), χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών Κ.Κ. Ευσεβίου .

Ώρα 11.30: Επετειακές εκδηλώσεις στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Προσφορά καφέ, στον ίδιο χώρο εκ μέρους του Συλλόγου μας.

Ώρα 14.00: Συνεστίαση για τις Αρχές της Σάμου και τα μέλη του Συλλόγου μας στην αίθουσα Παλαιών Προσκόπων Θεσσαλονίκης, οδός Βασιλέως Γεωργίου, πριν από το νέο Δημαρχιακό Μέγαρο.. Η συμμετοχή στο γεύμα είναι προαιρετική, η δε τιμή συμμετοχής είναι δεκατρία (13,00) ευρώ κατ’ άτομον.

Οι δηλώσεις συμμετοχής και για τις δύο συνεστιάσεις γίνονται στα τηλέφωνα:

Γρηγορίου Σταματία (2310 447953 και 6945958685) και 
Αποστολάτος Νικόλαος (2310 432913 και 6955801240)

"Σας προσκαλούμε και σας περιμένουμε όλους, για να προσδώσουμε μεγαλύτερη λαμπρότητα στον εορτασμό, εκδηλώνοντας συγχρόνως τα συναισθήματα πατριωτισμού και αγάπης που τρέφουμε προς το ακριτικό νησί μας και να ευχηθούμε η ιδιαίτερη πατρίδα μας, η Σάμος να παραμείνει ελεύθερη για πάντα", αναφέρουν οι υπεύθυνοι του Συλλόγου Σαμίων Θεσσαλονίκης.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com