AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

28 Νοε 2018

Ενημέρωση ιερέων από τον Μητροπολίτη για τη συμφωνία Εκκλησίας-Κράτους


Έκτακτες ιερατικές συνάξεις σε Σάμο και Ικαρία συγκάλεσε ο Μητροπολίτης κ. Ευσέβιος, με σκοπό να ενημερώσει τους ιερείς-εφημερίους σχετικά με τις πρόσφατες εργασίες της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, αναφορικά με την πρόθεση συμφωνίας μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας και το φλέγον ζήτημα της μισθοδοσίας των κληρικών. 

Μεταξύ των άλλων, μετά και από διαλογική συζήτηση, επέστησε την προσοχή των κληρικών ώστε να αποφεύγουν την παραπληροφόρηση, από οπουδήποτε κι αν προέρχεται. Παράλληλα, συνέστησε περισσότερη προσευχή και την προσοχή τους για την αρτιότερη επιτέλεση των λειτουργικών και ποιμαντικών καθηκόντων τους, ιδιαίτερα κατά την περίοδο πριν τα Χριστούγεννα.

Τέλος, ο Μητροπολίτης συνεχάρη τους κληρικούς, τόσο για τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητά τους, όσον και για το αυθεντικό εκκλησιαστικό φρόνημα που επέδειξαν με το ευγενικό και συγκροτημένο υπόμνημα το οποίο εκ μέρους τους κατέθεσε στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας.
 
Οι ιερείς-εφημέριοι, αφού ευχαρίστησαν τον Μητροπολίτη κ. Ευσέβιο για "την εμπεριστατωμένη εισήγηση και την εκ πατρικού ενδιαφέροντος γενόμενη ενημέρωση, τον διαβεβαίωσαν για την υπακοή τους και την εμπιστοσύνη τους, τόσο προς το σεπτό του πρόσωπο, όσο και προς την σεπτή ιεραρχίαν της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπενθυμίζοντες με σεβασμό αυτό το οποίο και εγγράφως ανέφεραν στο υπόμνημά τους: 

"...νά ἀκούσουν τήν ἀγωνιώδη φωνή τοῦ Ἐφημεριακοῦ Κλήρου τῆς Πατρίδος μας καί δή ἡμῶν τῶν Ἀκριτῶν καί νά κατοχυρώσουν τό δικαίωμα μισθοδοσίας τῶν Κληρικῶν καί Ἐκκλησιαστικῶν Ὑπαλλήλων, ἀπό τήν Ἑνιαία Ἀρχή Πληρωμῶν, ὡς ὑποχρέωση τοῦ κράτους, μέ σκοπό τήν ἀξιοπρεπῆ διαβίωση καί ἐπιβίωσή τους...
 
...Κατακλείοντες δέ καί ἐάν ἡ ἐπιχειρούμενη συμφωνία, προτείνεται ὡς ἡ μόνη λύση, διότι τό Κράτος ἀπεφάσισε νά μήν μισθοδοτεῖ πλέον τού Ἐφημερίους, ὅπως μέχρι τώρα, μέ βαθύτατο σεβασμό καί γιά λόγους ἀξιοπρεπείας, τιμῆς καί ὀρθοδόξου ἤθους προτείνουμε τήν ἀπόρριψή της. Ἡ Ἱστορία τοῦ Ἑλληνικοῦ Κλήρου κοσμεῖται καί διαλάμπει ἀπό ἡρωϊκές ἐξόδους καί ὄχι ἀπό ὁμηρίες καί αἰχμαλωσίες".
 
Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com