AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

22 Νοε 2018

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου στην πανελλαδική απεργία της 28ης Νοεμβρίου


Στην πανελλαδική 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η Γ.Σ.Ε.Ε για την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει το Εργατικό Κέντρο Σάμου

Για εκείνη την ημέρα το Ε.Κ.Σ. προγραμματίζει δύο απεργιακές συγκεντρώσεις:

Στην πόλη της Σάμου η συγκέντρωση θα αρχίσει στις 10 το πρωί στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου.

Στην Ικαρία η συγκέντρωση θα αρχίσει στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Ευδήλου.

Στην απεργία ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει και η ΠΑΣΕΒΕΣ Σάμου, η οποία εξέδωσε τη σχετική ανακοίνωση- απεργιακό κάλεσμα:

"ΣΤΙΣ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Συνάδελφε 

Η πείρα σου από αυτή την πολιτική  που εφάρμοσαν και τα μέτρα που επέβαλαν σε βάρος της δουλειά σου και της οικονομίας σου,  σε βάρος κάθε εργαζόμενου αυτοαπασχολούμενου το  προηγούμενο διάστημα σε βοηθά να βγάλεις πολύτιμα συμπεράσματα. Το καινούργιο καρότο της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών δεν πρέπει να  σε ξεγελάσει  Δεν μπορούν να κρύψουν το μαστίγιο της αντιλαϊκής πολιτικής τους! 

Με βάση τη συγκεκριμένη ρύθμιση,  αν έχεις ετήσιο εισόδημα κάτω από τις 7.000€, δηλαδή η μεγάλη πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών, δεν θα έχεις καμία ελάφρυνση. Αντίθετα, θα συνεχίσεις να πληρώνεις δυσανάλογες εισφορές, σε ορισμένες περιπτώσεις αρκετά πάνω από το 13,3%.  

Διατηρούν το απαράδεκτο μέτρο του συνυπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών στο ασφαλιστέο εισόδημα οδηγώντας μας να πληρώνουμε εισφορές με βάση ψεύτικα εισοδήματα. 

Πάνω απ’ όλα όμως δεν πρέπει να  ξεχνάς  ότι  ανταποδοτικότητα στις συντάξεις σημαίνει: μικρά εισοδήματα που ισοδυναμούν με συντάξεις πείνας

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση συνεχίζει να κωφεύει στα δίκαια αιτήματά σου για άμεση ένταξη σου  στο αφορολόγητο όριο και κατάργηση των ληστρικών φόρων και χαρατσιών, για κατάργηση των απαράδεκτων νόμων που γενικεύον πλειστηριασμούς και κατασχέσεις.

Στην κατάργηση του μειωμένου φπα ,που θα αυξήσει το κόστος της ζωής σου

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ! ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!

Απέρριψε τις γνωστές σειρήνες της υποταγής και της συναίνεσης!

Για μία ακόμα φορά οι πλειοψηφίες των ΓΣΕΒΕΕ-ΕΣΕΕ δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο, απορρίπτοντας την ανάγκη κινητοποίησης για τα δικαιώματά σου! Η λογική της διαβούλευσης και του κοινωνικού διαλόγου που κλείνουν σε κάθε πτώση έχει χρεοκοπήσει στην πράξη. Όχι μόνο δεν έδωσε λύση στα προβλήματα σου, αντίθετα αποδείχθηκε δούρειος ίππος στην οργάνωση της πάλης. Βιώνεις στο πετσί σου τα αποτελέσματα της. 

Μόνη λύση οι μαζικοί Αγώνες για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Καλούμε τα σωματεία και τις ομοσπονδίες των αυτοαπασχολούμενων,  εσένα και κάθε συνάδελφο να πάρει τη θέση του στον Αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Δεν είμαστε μόνοι!!

Ένωσε τη φωνή σου με τους εργατοϋπαλλήλους και τη μικρομεσαία αγροτιά. Η κοινή μας δράση με τα ταξικά  εργατικά σωματεία, με τους αγροτικούς συλλόγους, τους μαζικούς φορείς των γυναικών και της νεολαίας, τα μαζικά κινήματα που παλεύουν για τα δικά τους αιτήματα, μπορεί να πολλαπλασιάσει της δύναμη των αγώνων μας. Η επίθεση στα δικαιώματα και το εισόδημα της λαϊκής οικογένειας μας αφορά όλους.

Μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτή  την βάρβαρη  πολιτική, να ανοίξουμε το δρόμο της αντεπίθεσης.

Καλούμε κάθε Σωματείο,  όλους τους συναδέλφους αυτοαπασχολούμενους σε μαζική κινητοποίηση και συμμετοχή στην απεργία και στο συλλαλητήριο

ΚΑΤΩ ΟΙ ΦΟΡΟΙ!

Κατάργηση του νόμου που επιβάλλει φορολογία από το πρώτο ευρώ. Επαναφορά του αφορολόγητου για τους αυτοαπασχολούμενους με ατομικό αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε παιδί.

Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ

Κατάργηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ στα είδη διατροφής, την εκπαίδευση, την υγεία και τα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας. Κατάργηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης. Επαναφορά του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά.

Μείωση κατά 50% των δημοτικών φόρων και τελών για κέρδη μέχρι 12.000€ και αύξηση τους για τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Μείωση 50% των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Κατάργηση των διοδίων.

Αύξηση της φορολογίας προοδευτικά στο 45% για το μεγάλο κεφάλαιο

Όχι στην κατάργηση του μειωμένου φπα στα νησιά μας
 .
ΚΑΤΩ ΟΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ

Κατάργηση των νόμων που απελευθερώνουν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς 1ης κατοικίας.

Καμιά κατάσχεση επαγγελματικής στέγης και εξοπλισμών για εισοδήματα κάτω των 12.000 ευρώ.

Απαγόρευση κατασχέσεων και πλειστηριασμών 1ης κατοικίας των αυτοαπασχολούμενων για χρέη αυτασφάλισης (πρώην ΟΑΕΕ). Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων για χρέη στο ταμείο.

Διαγραφή τμήματος των χρεών προς τις τράπεζες. Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων. Διαγραφή 30% του κεφαλαίου για τους εν ενεργεία αυτοαπασχολούμενους και 50%  για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.

Ακατάσχετος λογαριασμός για όλους τους αυτοαπασχολούμενους με εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ.

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ  ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Κατάργηση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος Κατρούγκαλου.

Άμεση ανάκτηση των απωλειών στις συντάξεις. Αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους με μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους άντρες και τα 55 για τις γυναίκες.

Σύγχρονες υπηρεσίες δημοσίας και δωρεάν υγείας, πρόνοιας με βάση τις ανάγκες. Αύξησή των δαπανών από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην υγεία- πρόνοια.

Δημόσιοι και δωρεάν παιδικοί σταθμοί, χωρίς και τροφεία και εξαιρέσεις για όλα τα παιδιά.

Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών. Να κλείσει τώρα το χοτσποτ και να μη δημιουργηθεί άλλο

                              Καμία υποχώρηση! Καμία ανοχή! Όλοι και όλες στον Αγώνα

ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ 

ΣΑΜΟΣ: 10.00΄ το πρωί στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ"

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com