AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

22 Νοε 2018

Η πρόταση της ΑΚΙΣ για την επίλυση του μεταναστευτικού στη Σάμο


Πρόταση για την επίλυση του μεταναστευτικού προβλήματος στη Σάμο κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο της 21ης Νοεμβρίου 2018 ο πρόεδρος της Αδέσμευτης Κίνησης Πολιτών Σάμου (ΑΚΙΣ), Αντώνης Σίμος.

Η πρόταση αναφέρει την "υποβολή στην κυβέρνηση εγγράφου υπό τη μορφή ρητής και κατηγορηματικής απαίτησης (τελεσιγράφου) με τις παρακάτω απαιτήσεις:

1. Φύλαξη συνόρων (απαραίτητη προϋπόθεση να ζητηθεί η ενίσχυση της ασφάλειας των συνόρων)

2. Κλείσιμο του υπάρχοντος κέντρου υποδοχής ταυτοποίησης και φιλοξενίας μεταναστών, από την πόλη της Σάμου, και δημιουργία μικρού χώρου κλειστής δομής βραχείας διαμονής, ελάχιστων ημερών και όχι πέρα των (3) τριών ημερών, όπως είχε υποσχεθεί αρχικά το αρμόδιο υπουργείο. Ο καθορισμός του χώρου της μικρής κλειστής δομής να γίνει μετά από την υπόδειξη διαπαραταξιακής επιτροπής αλλά και με την συμμετοχή εκπροσώπων της Στρατιωτικής Αρχής Σάμου, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου.

3. Ο χώρος κράτησης παραβατικών να είναι εκτός της νήσου Σάμου.

4. Να είναι ελεγχόμενη η έξοδος των μεταναστών από το νέο κλειστό χώρο της βραχείας διαμονής, για τη διασφάλιση της προστασίας και της ασφάλειας των κατοίκων από παραβατικές ενέργειες.

5. Καθορισμός κέντρου εκπαίδευσης (απασχόλησης) ανηλίκων τέκνων μεταναστών, για τον ελάχιστο χρόνο παραμονής τους, εντός του νέου κλειστού χώρου της βραχείας διαμονής ή πλησίον αυτής.

6. Δημιουργία σταθμού παροχής πρώτων βοηθειών εντός του νέου κλειστού χώρου της βραχείας διαμονής. 

Όρος υλοποίησης και μοχλός πίεσης των ανωτέρω, εντός του καθορισμένου χρονικού ορίου που θα τεθεί από τη Δημοτική Αρχή, θα είναι η από κοινού παραίτηση του κ. Δημάρχου Σάμου και των δημοτικών συμβούλων, του κ. Αντιπεριφερειάρχη Σάμου και των εκλεγμένων περιφερειακών συμβούλων στη νήσο Σάμο, και του κ. Βουλευτή Σάμου».

Όπως αναφέρει ο κ. Σίμος, την ανωτέρω πρόταση ψήφισαν 4 δημοτικοί σύμβουλοι: Αντώνης Σίμος,  Κώστας Βογιατζής, Μαριάνθη Μαστροκωσταντή και Ελισσαίος Μαυρατζώτης.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com