AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

24 Νοε 2018

Εκδήλωση για τον Σαμιώτη καπετάν Μιλτιάδη Χούμα στις 29/11 στον Πειραιά


Η συναρπαστική ιστορία του Σαμιώτη καπετάν Μιλτιάδη Χούμα, που με τη θρυλική «Ευαγγελίστρια», από τα πιο γνωστά καΐκια διαφυγής, φυγάδευε στη Μέση Ανατολή Εγγλέζους μαχητές και Έλληνες Αγωνιστές είναι το θέμα της εκδήλωσης με τίτλο "Η Θάλασσα που σώζει - Η ιστορία του καπετάν Χούμα" που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου στον Πειραιά.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της σειράς εκδηλώσεων με τίτλο "12 Οκτωβρίου 1944. Η Αθήνα ελεύθερη” και συμπεριλαμβάνει την παράλληλη έκθεση ντοκουμέντων από την οικογενειακή συλλογή Χούμα

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι:

Φώντας Λάδης: Συγγραφέας - δημοσιογράφος.

Τέσυ Μπάιλα: Συγγραφέας του βιβλίου «Άγριες Θάλασσες», το θέμα του οποίου είναι το καΐκι «Ευαγγελίστρια» και ο καπετάν Χούμας.

Γιάννης Χούμας: Γιός του καπετάν Χούμα.

Ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος και η Αλίκη Ζωγράφου, θα ερμηνεύσουν τα δύο τραγούδια της Διαφυγής 1941-44, «Άγια Κυριακή» και «Καϊκάκι δέκα μέτρα».

Μπουζούκι: Νίκος Κρέτσης

Πιάνο: Παντελής Λεγάκης

Ακορντεόν: Αλίκη Ζωγράφου

Απαγγελία: Ελένη Γιώργου

Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 19:00 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (Φίλωνος 29) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η σειρά εκδηλώσεων "12 Οκτωβρίου 1944. Η Αθήνα ελεύθερη" συνδιοργανώνεται από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, την Περιφέρεια Αττικής, το Δήμο Αθηναίων, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους και την ΕΡΤ, σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com