AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

26 Νοε 2018

Η "Ανατροπή" στον οικισμό του Ηραίου Σάμου


Το Ηραίο της Σάμου επισκέφτηκε την Παρασκευή ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ανατροπή", Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, προκειμένου να ενημερώσει τους κατοίκους για θέματα αυτοδιοίκησης και να συζητήσει μαζί τους για τα τοπικά προβλήματα που τους απασχολούν.

Ο οικισμός του Ηραίου ανήκει διοικητικά στη δημοτική κοινότητα Παγώνδα και είναι ο μεγαλύτερος οικισμός στη Σάμο, με 849 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2011.

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου ξεκίνησε την ομιλία του με τις αλλαγές που έχουν ψηφιστεί με τον νέο νόμο 4555/2018, γνωστό ως "Κλεισθένης". Επιπροσθέτως, οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν αναφορικά με τους βασικούς άξονες της ορθής διοίκησης του δήμου σύμφωνα με την "Ανατροπή" και ακολούθησε συζήτηση, όπου αναλύθηκαν λεπτομερώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι.

Σημαντικά ζητήματα που παραμένουν άλυτα πολλά χρόνια είναι η λειτουργία του Μουσείου Ναυπηγικών Τεχνών και η προστασία της παράκτιας ζώνης (δημιουργία δοντιών, επέκταση μόλου) με δημιουργία αλιευτικού καταφυγίου και χώρου ελλιμενισμού τουριστικών σκαφών. 

Εκτός των παραπάνω ζητημάτων που πρέπει να λυθούν, οι προτεραιότητες έργων για την περιοχή, σύμφωνα με την "Ανατροπή", είναι οι εξής:

1. Επέκταση δημοτικού φωτισμού εντός οικισμού και περιφερειακά αυτού, όπως και σε καίριας σημασίας σημεία (π.χ. δρόμος προς αρχαιολογικό χώρο Ηραίου).

2. Αντικατάσταση γέφυρας Ηραίου με καινούργια διπλής διέλευσης.

3. Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης από δεξαμενή Καμινάκι προς Ηραίο.

4. Βελτίωση πλατείας (συντήρηση, λάμπες φωτισμού, πλακόστρωση).

5. Επέκταση πλακόστρωσης παραλιακού δρόμου, από Μουσείο μέχρι εστιατόριο Βούρου.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com