AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

19 Νοε 2018

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Οι Σάμιοι της Θεσσαλονίκης γιόρτασαν την επέτειο της Ένωσης!

Φωτογραφία της Φιλιώς Βλαχοπούλου

Ο Σύλλογος Σαμίων Θεσσαλονίκης "Ο Πυθαγόρας" γιόρτασε την Κυριακή στη συμπρωτεύουσα την 106η επέτειο από την Ένωση της Σάμου με την μητέρα Ελλάδα.

Το πρωί τελέστηκε αρχιερατική Θεία Λειτουργία και δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγίας Δεξιάς, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσεβίου .

Λίγη ώρα αργότερα πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση μίλησαν ο δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας, κ. Ευσέβιος και η πρόεδρος του Συλλόγου Σαμίων Θεσσαλονίκης "Ο Πυθαγόρας", Σταματία Γρηγορίου, ενώ επίσης παραβρέθηκαν θεσμικοί εκπρόσωποι της Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση περιλάμβανε μουσικό πρόγραμμα με την Φιλαρμονική Καλαμαριάς, τις χορωδίες της Καλαμαριάς, του Συλλόγου Σαμίων "Πυθαγόρας" και την παιδική χορωδία από το Άσυλο του Παιδιού, καθώς και πρόγραμμα παραδοσιακών χορών από χορευτικό συγκρότημα από το Κολχικό του Δήμου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκε καφές στον ίδιο χώρο εκ μέρους του συλλόγου.

Τέλος, το μεσημέρι της Κυριακής πραγματοποιήθηκε συνεστίαση για τις αρχές της Σάμου και τα μέλη του Συλλόγου Σαμίων στην αίθουσα Παλαιών Προσκόπων Θεσσαλονίκης.

Δείτε φωτογραφίες της Σταματίας Μιχαλοπούλου από τη δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγίας Δεξιάς και από την εορταστική εκδήλωση στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης!


 











 






Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com