AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

15 Νοε 2018

Προσεχώς η συνάντηση του δημάρχου Σάμου με τον υπ. μεταναστευτικής πολιτικής


Θετικά απάντησε ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, στο αίτημα του δημάρχου Σάμου, Μιχάλη Αγγελόπουλου, για συνάντηση στην Αθήνα με θέμα το προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα στη Σάμο.

Ο κ. Βίτσας πρότεινε συγκεκριμένα η συνάντηση να γίνει στις 28 Νοεμβρίου και, σε περίπτωση κωλύματος, να πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα από 29/11 έως 4/12.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη επιστολή του ο κ. Αγγελόπουλος είχε ζητήσει "συνάντηση με τον κ. Βίτσα, κατά την οποία θα σας εκθέσουμε τις απόψεις μας και θα παρουσιάσουμε τις θέσεις μας σχετικά με το πώς μπορεί το ζήτημα να αντιμετωπιστεί με τρόπο ουσιαστικό και πάντοτε στο πλαίσιο του αξιών του ανθρωπισμού που, άλλωστε, έχουμε ως τώρα δείξει ότι υπηρετούμε με απόλυτο σεβασμό και αξιοπρέπεια. 

Πρωτίστως, όμως, αιτούμαστε την άμεση υλοποίηση της εξαγγελίας σας για αποσυμφόρηση του ΚΥΤ Σάμου και την επίσπευση των σχετικών διαδικασιών, που πρέπει να περιλαμβάνουν και τη μεταβίβαση της ιδιοκτησίας του Κ.Υ.Τ. Σάμου (το οποίο ανήκει στο υπ. Εθν. Άμυνας) στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού".

Στη συνάντηση ο δήμαρχος Σάμου θα είναι επικεφαλής αντιπροσωπείας από το νησί, που θα περιλαμβάνει εκπροσώπους των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης, του νοσοκομείου, των εργαζομένων, των επαγγελματιών της πρωτεύουσας, του Επιμελητηρίου, της Ένωσης Ξενοδόχων και άλλων φορέων της Σάμου.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com