AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

15 Μαΐ 2019

Πρόγραμμα, υποψήφιοι και περιοδείες της "Συμπαράταξης Πολιτών" στη Σάμο


Το πρόγραμμά της και τους υποψηφίους της για την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου γνωστοποίησε στους πολίτες η περιφερειακή παράταξη "Συμπαράταξη Πολιτών", με επικεφαλής τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Βόρειου Αιγαίου, Γιάννη Σπιλάνη.

Η παράταξη αναφέρει για τη Σάμο:

"Έχουμε πολιτικό όραμα, σχέδιο και πρόγραμμα.

Σαμιώτισσα και Σαμιώτη, σε θέλουμε μαζί μας για να κάνουμε την Σάμο συνώνυμο της ποιότητας στη Ζωή και την Παραγωγή. 

Ειδικότερα για την Σάμο, ΣΤΟΧΟΙ μας είναι: 
    
1. Η τροποποίηση του ισχύοντος χωροταξικού 

2. Η σωστή διαχείριση των υδάτινων πόρων του νησιού 

3. Η ολοκλήρωση έργων που η ωρίμανσή τους καθυστερεί επί έτη και η δρομολόγηση νέων υποδομών για την εξυπηρέτηση των πολιτών και την ανάπτυξη του τόπου. 

4. Η στήριξη του Πρωτογενούς Τομέα με στόχο την ποιότητα και την ανταγωνιστικότητα των τοπικών αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων με επακόλουθο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με ικανοποιητικό εισόδημα.  

5. Η εφαρμογή ενός καινοτόμου μοντέλου τουρισμού για την Σάμο σε σύνδεση με τα ποιοτικά προϊόντα  και με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού: Πυθαγόρας, Ευπαλίνος, Σαμιακός Οίνος,  τουρισμός περιπατητικός, φυσιολατρικός, θρησκευτικός, πολιτιστικός, συνεδριακός, αναρριχητικός,  σε συνεργασία με τα άλλα νησιά του Αιγαίου, και με διασφάλιση σωστών ενδοεπικοινωνιών. 

6. Στήριξη της επιχειρηματικότητας 

7. Η διασφάλιση ικανοποιητικών συνθηκών Υγείας-Παιδείας-Πρόνοιας και Κοινωνικής συνοχής με συνεχή πίεση και διεκδίκηση από την Κεντρική Εξουσία. Αυτοδιοίκηση, κοινωνία, φορείς και το πανεπιστήμιο μαζί.

8. Η ανάδειξη και διάσωση του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος του νησιού. 

Με το τρίπτυχο: Συμμετοχική Αυτοδιοίκηση - Δίκαιη και βιώσιμη Ανάπτυξη - Αλληλεγγύη για όλους ζητάμε τη ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ σου". 

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΑΜΟ: 
    
1. Δανούσης Γιώργος, Χημικός, διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου-Καρλόβασι Σάμου. Πρώην συνεργάτης της Τ.Ε.Δ.Κ. για την ανάλυση δειγμάτων πόσιμου νερού στο Ν. Σάμου. Ιδρυτικό μέλος της Κινηματογραφικής Λέσχης, του Περιβαλλοντικού Συλλόγου και του Ομίλου Αντισφαίρισης Καρλοβάσου. 
    
2. Δεμερτζή Ελπινίκη (Πένη), καθηγήτρια Φυσικής στο Γ.Ε.Λ. Σάμου, μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Σάμου, Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δ/θμιας Εκπ/σης (ΠΥΣΔΕ) Σάμου και Αναπληρωματικό μέλος αντιπροέδρου Δ.Σ Γενικού Νοσοκομείου Σάμου. 
    
3. Δραπανιώτης Μανώλης, ηχολήπτης, εθελοντής πυροσβέστης στο κλιμάκιο Βαθέος Σάμου 
    
4. Καλομοίρης Πέτρος, συνταξιούχος γεωπόνος. Πρώην Διευθυντής της Δ.Α.Ο.Κ. (Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτην/κης) Π.Ε. Σάμου. Ιδρυτικό μέλος και επί σειρά ετών Πρόεδρος του Ν.Ο. Σάμου, τώρα αντιπρόεδρος.  
    
5. Κάρλας Μανώλης, Γιατρός Παθολόγος-Διαβητολόγος, πρώην Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Σάμου. Υπηρέτησε ως Κοινοτικός και Νομαρχιακός Σύμβουλος επί σειρά ετών και ως αιρετός Νομάρχης Σάμου την περίοδο 2003-2010. 
    
6. Κουτσοδόντης Γιώργος, Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου Σάμου. Πρώην Δήμαρχος και Προϊστάμενος του Οινοποιείου Καρλοβάσου Ε.Ο.Σ.Σ. 
    
7. Κυριαζής Κώστας, συνταξιούχος στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας 
    
8. Λουκαδάκης Γιάννης, έμπορος, πρώην Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Σάμου, Γραμματέας Επιμελητηρίου Σάμου και πρώην μέλος Εθν. Συνδιάσκεψης Εμπόρων Ελλάδας (Ε.Σ.Ε.Ε.) 
    
9. Μαρκοπούλου Πηνελόπη, υπάλληλος του Δήμου Σάμου-Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Δημόσιας Υγείας. Πρόεδρος της Διοικητικής Επιτροπής της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ Κοιν.Σ.Επ.» 
    
10. Μήλιου Αναστασία, Υδροβιολόγος, Δ/ντρια Έρευνας στο Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» στην Σάμο 
    
11. Ξάνθος Αλέξανδρος-Άρης, Αρχαιολόγος στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Σάμου και Ικαρίας, αναπλ. γραμματέας της Ν.Ε. Σύριζα Σάμου.


Α. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΣΑΜΟ ΕΩΣ ΤΙΣ 19 ΜΑΪΟΥ

Πέμπτη 16 Μαΐου 2019 

Έναρξη επισκέψεων: 18 η ώρα (6 μ.μ.).
Προορισμοί: Σκουρέικα, Κουμέικα, Πλάτανος

Παρασκευή  17 Μαΐου 2019 

Έναρξη επισκέψεων: 18 η ώρα (6 μ.μ.).
Προορισμοί: Κοντακέικα, Υδρούσσα, Λέκα και Καστανιά

Σάββατο 18 Μαΐου 2019 

Έναρξη επίσκεψης: 10 η ώρα π.μ.
Προορισμός: Καρλόβασι, μαζί με τον επικεφαλής του συνδυασμού, Γιάννη Σπιλάνη

Κυριακή 19 Μαΐου 2019 

Έναρξη επίσκεψης: 10 η ώρα π.μ.
Προορισμοί: Μαραθόκαμπος, Όρμος, Βοτσαλάκια, μαζί με τον επικεφαλής του συνδυασμού, Γιάννη Σπιλάνη

Β. ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ «ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ» ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΑΜΟΥ, ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΜΑΪΟΥ 
 
Η κεντρική ομιλία του υποψηφίου Περιφερειάρχη Γιάννη Σπιλάνη και η παρουσίαση των 11 υποψηφίων της παράταξης "Συμπαράταξη Πολιτών" στη Σάμο θα πραγματοποιηθεί στις 8 το βράδυ του Σαββάτου 18 Μαΐου στο κοινωνικό καφενείο «Επίκουρος» στη Χώρα Σάμου.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com