AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

6 Μαΐ 2019

Επιτυχημένη η προβολή της Σάμου στην Κύπρο


Σημαντική προβολή στην Κύπρο είχε η Σάμος στη διεθνή έκθεση "Ταξίδι 2019", μέσω του ειδικού περιπτέρου του Δήμου Σάμου. 

Συγχαρητήρια έδωσαν στη σαμιακή αποστολή για τη διαδραστική παρουσίαση "του νησιού του Πυθαγόρα και της αμπέλου", ο Διευθυντής του ΕΟΤ Κύπρου Θεόδωρος Θαλασσινός, ο Νίκος Μπουγιούρης από τον Ε.Ο.Τ Ελλάδος, υπουργοί, υφυπουργοί και κυβερνητικοί φορείς της Κύπρου καθώς και εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών Τουρισμού.

Επί 3 ολόκληρες ημέρες και με αριθμό επισκεπτών που ξεπέρασαν τις 11 χιλιάδες, έγινε ευρύτερη τουριστική προώθηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Σάμου, του σαμιακού οίνου, της γαστρονομίας, των τοπικών προϊόντων, των φυσικών ομορφιών αλλά και των μακραίωνων πολιτιστικών στοιχείων.

Από το περίπτερο του Δήμου Σάμου αλλά και κατά την ειδική παρουσίαση του νησιού της Σάμου ως ενός άκρως δελεαστικού προορισμού, έγιναν σημαντικές τουριστικές και επιχειρηματικές προσεγγίσεις, όπως αυτή που σχεδιάζεται να υλοποιηθεί εντός της φετινής τουριστικής σεζόν και αφορά στην επίσκεψη -μέσω συνεργασίας ΕΟΤ με Δ.Ο.ΤΟΥΡΣ- Κυπριακού δημοσιογραφικού κλιμακίου στη Σάμο ώστε με πλήρες και σύγχρονο οπτικοακουστικό υλικό (ντοκιμαντέρ, ρεπορτάζ, άρθρα και παρουσιάσεις) να προωθηθεί και πάλι επικοινωνιακά η Σάμος στην Κύπρο. 

Ακόμη, μεγάλα τουριστικά γραφεία (όπως η Xenos Travel και η Top Kinisis) προετοιμάζουν πακέτα διακοπών από Κύπρο στη Σάμο, με έμφαση στα τοπικά στοιχεία, όπως επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους, στα ορεινά χωριά καθώς και στο Μουσείο Οίνου. 

Στιγμιότυπα από τη διεθνή έκθεση προβλήθηκαν στους τηλεοπτικούς σταθμούς της Κύπρου καθώς και σε Μ.Μ.Ε ενώ και ο Alpha Κύπρου πρόβαλε τη μεγάλη επισκεψιμότητα στο περίπτερο του Δήμου Σάμου.

Δείτε φωτογραφίες από την έκθεση "Ταξίδι 2019" στη Λευκωσία:






Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com