AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

18 Μαΐ 2019

Εξιχνίαση τριών διαρρήξεων και τέσσερις συλλήψεις στη Σάμο!


Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, τρεις περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών και επιπλέον άλλη μία απόπειρα κλοπής στη Σάμο. 

Για τις συγκεκριμένες υποθέσεις, ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί, ηλικίας από 16 έως 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών, καθώς και για τα αδικήματα της πρόκλησης σωματικής βλάβης και της αντίστασης.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, οι συλληφθέντες, το απόγευμα της Παρασκευής, δρώντας από κοινού, μπήκαν σε μπαρ ξενοδοχείου στη Σάμο με σκοπό την κλοπή, έγιναν όμως αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή. Ακολούθως, μπήκαν παραβιάζοντας είσοδο, σε παρακείμενη του ξενοδοχείου οικία και αφαίρεσαν, είδη ρουχισμού, τρόφιμα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές. 

Κατά την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι, οι ίδιοι αλλοδαποί, την Τρίτη μπήκαν στο μπαρ της ίδιας επιχείρησης παραβιάζοντας είσοδο και αφαίρεσαν αλκοολούχα ποτά και αναψυκτικά, αξίας 500 ευρώ περίπου.

Στο πλαίσιο των ερευνών, στις οποίες συμμετείχαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. (Δίκυκλη Αστυνόμευση) και του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Σάμου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, κατσαβίδι και φακός, καθώς και μέρος των κλοπιμαίων.

Σημειώνεται ότι, οι δράστες κατά τον εντοπισμό τους προέβαλαν αντίσταση προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη, ενώ τρεις εξ’ αυτών επιτέθηκαν από κοινού και τραυμάτισαν αστυνομικό. 

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου.

Εν τω μεταξύ, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου, εκφράζει "τα θερμά του συγχαρητήρια στους συναδέλφους των Υπηρεσιών της έδρας, οι οποίοι από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής έως και τις πρώτες πρωινές του Σαββάτου, εκτελώντας το καθήκον τους με ζήλο και αποφασιστικότητα, προχώρησαν στον εντοπισμό και σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών στην πόλη της Σάμου, κατηγορούμενοι για παράβαση των άρθρων 167 Π.Κ. «Αντίσταση», 309 Π.Κ. «Επικίνδυνες σωματικές βλάβες από κοινού» και 374 Π.Κ. παρ. δ & ε «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής»".
       
Το συνδικαλιστικό όργανο των αστυνομικών στον Ν. Σάμου καταλήγει: "Οι συνάδελφοί μας, απέδειξαν για μία ακόμη φορά το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού τους, κάνοντάς μας υπερήφανους και εμπεδώνοντας το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες του Νομού Σάμου. Ευχές για ταχεία ανάρρωση και γρήγορη επιστροφή στην δράση, στον τραυματισθέντα συνάδελφο μας της ομάδας ΔΙ.ΑΣ". 

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com