AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

8 Ιουλ 2019

Προβλήματα στην μετακίνηση προσωπικού προς το νεοσύστατο Δήμο Δυτικής Σάμου

Φωτογραφία του Μανώλη Marg

Ανοιχτή επιστολή στην οποία αναφέρει ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την μετακίνηση  του προσωπικού που θα στελεχώσει τις αντίστοιχες υπηρεσίες του νέου δήμου της δυτικής Σάμου απέστειλε πριν από λίγες μέρες στο Υπουργείο Εσωτερικών ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Σάμου.

Ο σύλλογος αναφέρει συγκεκριμένα ότι "δεν έχουν ληφθεί υπόψη οι αιτήσεις των εργαζομένων που τους ζήτησε η ίδια υπηρεσία, δεν έχουν γίνει οι προβλεπόμενες διαδικασίες, πρώτον: συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου και λήψη αποφάσεων για το συγκεκριμένο θέμα. Δεύτερον: δεν έχει γίνει συνεδρίαση για γνωμοδότηση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου ,ενώ η καταλυτική ημερομηνία είναι η 9/7/19. Από ’τι φαίνεται τα παραπάνω όργανα αποφεύγουν αυτές τις διαδικασίες και κάνουν χρήση στο «παραθυράκι» που τους επιτρέπει ο νόμος. 

Χωρίς αποφάσεις και γνωμοδοτήσεις των παραπάνω οργάνων να πάει στην αποκεντρωμένοι διοίκηση που εκεί  θα μετρήσουν μόνο αριθμούς χωρίς να ληφθούν υπόψιν οι πραγματικές ανάγκες και το τι έχει δηλώσει ο κάθε εργαζόμενος".

"1) Απαιτούμε άμεσα να συνεδριάσουν το Δημοτικό Συμβούλιο και το Υπηρ. Συμ. Με αυτό το θέμα, πριν την λήξη της καταλυτικής ημερομηνίας 9/7/19.

2) Δημιουργία νέων οργανισμών για την κάλυψη των υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό και για τους δύο δήμους, τήρηση  του ποσοστού 65% που προβλέπει ο νόμος ώστε όσοι μετακινηθούν προσωρινά να μπορούν να επιστρέψουν στην θέση την οποία είχαν αρχικά δηλώσει στην αίτηση τους.

3) Το Δ.Σ του συλλόγου εργαζομένων σας δηλώνει για ακόμα μία φορά ότι είναι αντίθετο στην εκχωρήσει οποιασδήποτε υπηρεσίας του δήμου σε ιδιώτες", καταλήγει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Σάμου.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com