AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

29 Μαρ 2013

Ολοκληρώθηκε το 1ο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού στη Σάμο


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Γυμνάσιο Καρλοβασίων, κατά το διήμερο 28 και 29/3, το «1ο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού» για μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων.

Στους αγώνες συμμετείχαν συνολικά 95 μαθητές και μαθήτριες στις εξής κατηγορίες: Δημοτικά – μικροί (α’, β’ και γ’ τάξη) 9 μαθητές,  Δημοτικά (δ’, ε’ και στ’ τάξη) 21 μαθητές, Γυμνάσια 42 μαθητές και Λύκεια 25 μαθητές.



Νικητές σε κάθε κατηγορία αναδείχτηκαν οι:

Δημοτικά μικροί:

1ος Ταρασίδης Δημήτρης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρλοβασίων,
2ος Κατόπης Στέφανος του Δημοτικού Σχολείου Όρμου Καρλοβασίων,
3ος Τσιμήκας Αλέξης του Δημοτικού Σχολείου Όρμου Καρλοβασίων.

Δημοτικά:

1ος Αγγελάκης Στέλιος του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος,
2ος Καλαμπόγια Αναστασία του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος ,
3ος Δελαβέρης Εμμανουήλ του του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος.

Γυμνάσια:

1ος Γιώργη Ανέστης του Γυμνασίου Καρλοβασίων,
2ος Στασινής Δημήτρης του Γυμνασίου Καρλοβασίων ,
3ος Ελένης Γιάννης του Γυμνασίου Καρλοβασίων.

Λύκεια:

1η Δεσποίνη Ιωάννα του Μαυρογένειου Επαγγελματικού Λυκείου Σάμου,
2ος Κοντοριάνος Θεόδωρος του Γενικού Λυκείου Καρλοβασίων,
3η Αραβαντινού Ζανέτα του Γενικού Λυκείου Καρλοβασίων.

Ο πρώτος νικητής κάθε κατηγορίας κερδίζει την πρόκριση για την τελική φάση του Πανελληνίου Σχολικού πρωταθλήματος που διοργανώνει η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία κατά το τριήμερο 18, 19 και 20 Απριλίου στην Ερέτρια.

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τον υπό ίδρυση Σκακιστικό Όμιλο Σάμου «Μέλισσο», του οποίου ο αναπληρωτής πρόεδρος Θανάσης Γκιώνης αγόρασε και χορήγησε το απαραίτητο σκακιστικό υλικό. Τα μέλη του συλλόγου εργάστηκαν εθελοντικά για την επιτυχία του τουρνουά.

Σημαντική ήταν και η βοήθεια που παρείχε στους διοργανωτές το Μαυρογένειο Επαγγελματικό Λύκειο Σάμου, που διέθεσε τους εκπαιδευτικούς Τραχίλη Δημήτρη, Τσεσμελή Βαγγέλη και Χαριλάου Ειρήνη κατά το διήμερο των αγώνων, ο Βαγγέλης Τσεσμελής  που συνόδευσε τους μαθητές των σχολείων του Βαθιού και ο αντιδήμαρχος Νίκος Τριανταφύλλου ο οποίος μερίμνησε ώστε το λεωφορείο του Δήμου Σάμου να διατεθεί για τη μεταφορά των μαθητών των σχολείων του Βαθιού προς το χώρο διεξαγωγής των αγώνων και την επιστροφή τους στο Βαθύ. 

Τέλος, σημαντική βοήθεια και υποστήριξη παρείχε και ο υπεύθυνος της Σκακιστικής Ομάδας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, μεταπτυχιακός φοιτητής του Τμήματος Υπολογιστών, Δημήτρης Μπέστας.