AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

28 Μαρ 2013

Η Χριστιάνα Καλογήρου για το Ηραίον


Απάντηση στις αναφορές του παραιτηθέντος Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Παγώνδα - Ηραίου, Στέλιου Μιχέλη, που την αφορούσαν έδωσε σήμερα η γενική γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μιχέλης είχε υποστηρίξει πως μεταξύ των λόγων που τον οδήγησαν σε παραίτηση ήταν και το γεγονός πως η γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου (Α.Δ.Α.), μετά τη θεομηνία της 9ης Μαρτίου που έπληξε το Ηραίον, «μας υποσχέθηκε την πρόσληψη 6 συμβασιούχων δίμηνης διάρκειας που θα απασχολούνταν καθαρά για τις ανάγκες της πληγείσας περιοχής, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει προσληφθεί κανείς».

«Προς αποκατάσταση της πραγματικότητας», όπως αναφέρει σήμερα ανακοίνωση από το γραφείο της κυρίας Καλογήρου, «η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου έχει εγκρίνει από τις 14 Μαρτίου 2013 την πρόσληψη 6 ατόμων, με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, συνολικής διάρκειας 2 μηνών, για την αντιμετώπιση των καταστροφών του οικισμού Ηραίου της Δημοτικής Ενότητας Πυθαγορείου από την θεομηνία που έπληξε τον Δήμο Σάμου, στις 09-03-2013».

Η ίδια ανακοίνωση παραπέμπει και σε προγενέστερη που έχει εκδοθεί για το θέμα από το Γραφείο Τύπου της Α.Δ.Α. στις 14 Μαρτίου. Τότε γινόταν λόγος πως «Η Γενική Γραμματέας της Α.Δ.Α. κ. Χριστιάνα Καλογήρου θέτοντας ως πρώτη προτεραιότητα την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και την ανακούφιση των πληγέντων μετά την θεομηνία που έπληξε τον οικισμό του Ηραίου της Σάμου υπέγραψε την επικύρωση της νομιμότητας Απόφασης  του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου, για την πρόσληψη προσωπικού για χρονικό διάστημα 2 μηνών, ώστε να  καλυφθούν οι κατεπείγουσες ανάγκες αντιμετώπισης των καταστροφών στον οικισμό του Ηραίου ΔΕ Πυθαγορείου Δήμου Σάμου, από την θεομηνία της 9ης Μαρτίου 2013».