AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

21 Μαρ 2013

Πρύτανης Παν/μίου Αιγαίου: Βελτιωμένη η τελική πρόταση του σχεδίου "Αθηνά"


"Βελτιωμένη για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου η τελική πρόταση του σχεδίου «Αθηνά» για τον Ακαδημαϊκό Χάρτη της χώρας, κυρίως για τη Σάμο", δήλωσε στην Ε.ΡΑ. Αιγαίου ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Πάρις Τσάρτας.

"Σύμφωνα με αυτό παραμένουν αυτόνομα τα τμήματα Μηχανικών ΤΜΟΔ και Διοίκησης Επιχειρήσεων ενώ για τη Σάμο προβλέπεται η λειτουργία των δυο τμημάτων υπό μια σκέπη με ξεχωριστό πρόγραμμα από το 1ο εξάμηνο, και σαφή προσδιορισμό στο πτυχίο. Το σχέδιο Αθηνά με την τελική τους μορφή μπορεί να χαρακτηριστεί υπό όρους θετικό.

Περιμένουμε την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος και την εισηγητική έκθεση του Υπουργείου για να μιλήσουμε με βεβαιότητα, καθώς σύμφωνα με το Υπουργείο ενδέχεται να υπάρχουν αναφορές για τη λειτουργία και άλλων Τμημάτων" είπε ο κ. Τσάρτας αφήνοντας να εννοηθεί ότι ίσως υπάρχει αναφορά και για τις διεκδικήσεις του Πανεπιστημίου Αιγαίου. 

Επίσης ο Πρύτανης τόνισε ότι η πρωτοβουλία του Ιδρύματος να φέρει κοντά το Πανεπιστήμιο στην τοπική κοινωνία θα συνεχιστεί προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των ντόπιων που επιλέγουν να φοιτήσουν στο Αιγαίο.