AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

22 Μαρ 2013

Οι επαφές Κουίκ στη Σάμο

Στα δυο μέτρα έφτασε η λάσπη στα σπίτια στο Ηραίον

Ολοκληρώθηκε η νέα περιοδεία που πραγματοποίησε την Πέμπτη στη Σάμο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει υπό τη βουλευτική του εποπτεία τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Ανέδειξε σειρά θεμάτων που χρήζουν, όπως είπε, κοινοβουλευτικής παρέμβασης.

Μαζί με τους Πολιτευτές του Κινήματος Κώστα Χατζημιχάλη και Γιώργο Γαρυφάλλου, ο κ. Κουίκ επισκέφθηκε το Ηραίο που επλήγη πρόσφατα από πλημμύρες. Στη συνέχεια είχε επαφές με τον Σύλλογο Πολυτέκνων του νησιού, συνάντηση με τους κτηνοτρόφους στον βορειοανατολικό ορεινό όγκο της Σάμου και αργά το μεσημέρι συζήτηση-ενημέρωση από τον Αντιπεριφερειάρχη Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους.

Σε ό,τι αφορά στο Ηραίον, ο Κουίκ θα προωθήσει, όπως είπε, την επίσπευση έκδοσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την αποζημίωση των δεκάδων κατοίκων που επλήγησαν και του παγώματος των υποχρεώσεών τους απέναντι στο Δημόσιο και στις τράπεζες, με δεδομένο ότι η περιοχή τους κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Θα ασκήσει, επίσης, πίεση για την εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων και τη διευθέτησης του προβλήματος των ρεμάτων, ζητήματα που εκκρεμούν εδώ και δεκαετίες. Θα ζητήσει, τέλος, επέκταση του λιμενοβραχίονα, δεδομένου ότι με ισχυρούς νοτιάδες θάλασσα και άμμος ισοπεδώνουν τα πάντα.

Για τα θέματα των πολυτέκνων, ο κ. Κουίκ δεσμεύτηκε πως θα ασκήσει «πίεση στη μνημονιακή κυβέρνηση να άρει την εγκληματική φορολόγηση των πολυτέκνων, όπως επίσης και την πρόσφατη απόφασή της να μειώσει κατά χιλιάδες τις δικαιούχες σε δωρεάν τρόφιμα πολύτεκνες οικογένειες». Παράλληλα, ζητήθηκε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες να παρέμβουν ώστε το ετήσιο επίδομα των 500 ευρώ ανά παιδί να το διατηρεί η οικογένεια μέχρι να μην το δικαιούται και το τελευταίο τέκνο.


Με το Σύλλογο Πολυτέκνων του νησιού


Από την πλευρά τους οι κτηνοτρόφοι ζήτησαν παρέμβαση του κ. Κουίκ ώστε να τους δοθεί η δυνατότητα να μπορούν νόμιμα να εμπορεύονται τα γαλακτοκομικά προϊόντα που παράγουν στα οικιακά τους εργαστήρια και κυρίως τα παραδοσιακά τυριά.




Με τους κτηνοτρόφους της Σάμου

Με τη σειρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Θεμ. Παπαθεοφάνους ενημέρωσε τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο των ΑΝΕΛ ότι προχωρά ο σχεδιασμός της κατασκευής αλιευτικού καταφυγίου στο Ηραίον, που θα βοηθήσει στο πρόβλημα προστασίας της περιοχής από τους νοτιάδες. Ανέφερε, επίσης, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα καλέσει τους φορείς του νησιωτικού συμπλέγματος Σάμου-Ικαρίας-Φούρνων-Θύμαινας προκειμένου να συζητήσει μαζί τους λύσεις που άπτονται της θαλάσσιας διασύνδεσης των πέντε λιμένων με τον Πειραιά. Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα ότι με τα εγκεκριμένα κονδύλια ΕΣΠΑ θα μπουν μπροστά σημαντικά έργα υποδομής.