AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

15 Μαρ 2013

Τα πλοία που θα εξυπηρετούν το καλοκαίρι τη Σάμο


Εγκρίθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώνει και ο Δήμαρχος Σάμου Στέλιος Θάνος, η δρομολόγηση δύο πλοίων κατά τη θερινή περίοδο.

Σχετική συζήτηση διεξήχθη την Πέμπτη στον Πειραιά κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ), το οποίο, πάντως, επισήμως δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τη σχετική γνωμοδότησή του.

Με βάση, ωστόσο, όσα διέρρευσαν από τη συνεδρίαση αυτή, έγινε δεκτό το αίτημα της HSW για έκτακτη δρομολόγηση του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Νήσος Μύκονος» στη γραμμή Πειραιάς-Μύκονος-Εύδηλος Ικαρίας-Βαθύ Σάμου από 28/6/2013 έως 9/9/2013, καθώς και το αντίστοιχο της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου (NEL) για δρομολόγηση του «Αίολος Κεντέρης Ι» από 29/6/2013 έως 1/9/2013 στη γραμμή Πειραιάς-Μύκονος-Εύδηλος-Βαθύ.

Να σημειωθεί ότι το Σ.Α.Σ μπορεί να αποδέχθηκε τα αιτήματα των ακτοπλοϊκών εταιρειών που ζήτησαν τη δρομολόγηση των ταχύπλοών τους για τρεις μήνες, αλλά έθεσε ως προϋπόθεση αποδοχής το τρίμηνο αυτό να γίνει τετράμηνο.

Στη χθεσινή συνεδρίαση παρέστη και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ του Νομού Σάμου, Αγνή Καλογερή, η οποία ανέπτυξε τις απόψεις της σχετικά με τη δρομολόγηση των πλοίων.

Στη συνεδρίαση παρευρέθησαν επίσης ο Δήμαρχος Σάμου Στέλιος Θάνος και ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Ικαρίας Ζαχαρίας Κεσσές.


Πληροφορίες και από Ναυτεμπορική