AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

27 Μαρ 2013

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παγώνδα-Ηραίου


Την παραίτησή του από τη θέση του Προέδρου αλλά και του μέλους της Δημοτικής Κοινότητας Παγώνδα-Ηραίου έκανε γνωστή ο Στέλιος Μιχέλης, μετά από μόλις έναν μήνα από την ανάληψη των καθηκόντων του.

Ο κ. Μιχέλης επικαλείται ότι σε αυτό το διάστημα συνειδητοποίησε ότι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις των δύο αυτών χωριών υπό τις συνθήκες που επικρατούν μετά τη θεομηνία που έπληξε την περιοχή στις 9 Μαρτίου.

«Ενώ είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η Δημοτική Αρχή δηλώνει ότι δεν έχει πετρέλαιο να κινήσει τα οχήματά της, με αποτέλεσμα να μην είναι προσβάσιμα τα περισσότερα κτήματα. Δηλώνει, επίσης, ότι δεν έχει το απαραίτητο προσωπικό, λόγω απουσιών σε άδεια. Η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Αιγαίου (σ.σ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου) μάς υποσχέθηκε την πρόσληψη 6 συμβασιούχων δίμηνης διάρκειας που θα απασχολούνταν καθαρά για τις ανάγκες της πληγείσας περιοχής, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει προσληφθεί κανείς.

Ως επακόλουθο όλων των ανωτέρω και του γεγονότος ότι το Δημοτικό-Κοινοτικό Κατάστημα δεν έχει ποτέ εξοπλιστεί-στελεχωθεί όπως αυτό προβλέπεται από τον Ν. 3852/2010 του 'Καλλικράτη', όλη η πίεση από τους συγχωριανούς μου έχει μετατρέψει τον χώρο εργασίας μου σε γραφείο παραπόνων και γι' αυτό τους δικαιολογώ.

Όλα αυτά έχουν αντίκτυπο στην προσωπική, οικογενειακή και επαγγελματική μου ζωή και δεν μου αφήνουν άλλο περιθώριο παρά μόνο να υποβάλω την παραίτησή μου.

Ευχαριστώ θερμά όσους με στήριξαν αυτό το μικρό αλλά δύσκολο διάστημα της συνεργασίας μας και εύχομαι στον νέο Πρόεδρο και το Κοινοτικό συμβούλιο να αντεπεξέλθει καλύτερα στα νέα του καθήκοντα απέναντι στους συγχωριανούς μας, οι οποίοι το αξίζουν πραγματικά.

Σας εφιστώ για άλλη μια φορά την προσοχή στην αγροτική οδοποιία, γιατί χωρίς καθαρισμό των κτημάτων τώρα την άνοιξη και μη έχοντας δρόμους να κινηθούν τα πυροσβεστικά, το καλοκαίρι θα υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος. Τότε θα είναι αργά για να βρούμε πετρέλαιο και προσωπικό. Θα είμαι πάντα στη διάθεσή σας σαν ενεργός πολίτη
ς», αναφέρει ο κ. Μιχέλης.