AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

2 Ιουλ 2014

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Το μαθητικό φεστιβάλ στο Γυμνάσιο Καρλοβασίων


Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 29 Ιουνίου το πενθήμερο μαθητικό φεστιβάλ στο Γυμνάσιο Καρλοβασίων Σάμου. Δείτε τα δρώμενα του φεστιβάλ ανά ημέρα:

Πρώτη μέρα: Κυριακή 22 Ιουνίου

Το μαθητικό φεστιβάλ άνοιξε το απόγευμα της Κυριακής 22 Ιουνίου, μια μέρα αφιερωμένη στην Επιστήμη των Υπολογιστών. Στο εργαστήριο Πληροφορικής του Γυμνασίου Καρλοβασίων παρουσιάστηκε μια επιλογή από μαθητικές ψηφιακές εργασίες διαφόρων θεμάτων, που είχαν πραγματοποιηθεί από τους μαθητές κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Παρουσιάσεις σε Libre Office Impress, Prezi και ηλεκτρονικά παιχνίδια σε Scratch εκτέθηκαν σε μικρούς και μεγάλους επισκέπτες.

Ακολούθησε ένα εργαστήριο δημιουργίας ηλεκτρονικού παιχνιδιού στο ύφος του γνωστού Flappy Bird, στην πλατφόρμα του code.org

Στο τέλος του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες μαθητές είχαν φτιάξει το δικό τους παιχνίδι και ακολούθησε μια εποικοδομητική  συζήτηση για την παιγνιώδη μάθηση.

Τη μέρα έκλεισε ένα δεύτερο εργαστήριο, απευθυνόμενο σε εκπαιδευτικούς με θέμα την προσθήκη άρθρων και ενημερώσεων σε σχολική ιστοσελίδα βασισμένη σε λογισμικό Wordpress.

Τόσο η παρουσίαση των εργασιών των μαθητών όσο και τα δύο σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν από τον εκπαιδευτικό Δημήτρη Δρίτσα.









Δεύτερη μέρα: Δευτέρα 23 Ιουνίου

Μέσα στο πλαίσιο του σχολικού προγράμματος "Αγγλικό και Αμερικανικό θέατρο" τα παιδιά της ομάδας αγγλικού θεάτρου του Γυμνασίου Καρλοβασίων παρουσίασαν τη θεατρική παράσταση με τίτλο "All the world ‘s a stage … μα ποιός επιτέλους είναι αυτός ο Shakespeare;" 

Το κείμενο της παράστασης επιμελήθηκε η εκπαιδευτικός του σχολείου Αλεξάνδρα Ζαχαριάδου, τη σκηνοθεσία η εκπαιδευτικός Χρυσάνθη Ζαχαριάδου και το βίντεο – μουσική η εκπαιδευτικός Μαρία Παλαβούζη.

Η προσέλευση του κόσμου και τα θετικά σχόλια μετά το τέλος της παράστασης ενθουσίασαν τους μαθητές και τους υπεύθυνους καθηγητές οι οποίοι έδωσαν ραντεβού για τον επόμενο Σεπτέμβριο για περισσότερο αμερικανικό, αυτή τη φορά, θέατρο, δημιουργία, γνώση και προσωπική έκφραση.












Οι μαθητές που συμμετείχαν στην παράσταση ήταν οι εξής:

Χορός: Εβελίνα Στάκταρη, Δήμητρα Δημοπούλου, Αλέξανδρος Βακάκης, Κυριακή Σωματοπούλου, Κλειώ Τζοΐτη, Βασίλης Αναγνώστου, Θεώνη Πανταζώνη, Φένια Φωτίου, Κυριακή Πατρώνη, Θεοδώρα Χρήστου, Αλεξάνδρα Παπακωνσταντίνου, Δημήτρης Σκουδριάνος.

Ρωμαίος: Ειρήνη Στασινή, Ιουλιέτες: Έλενα Στροπωνιάτη και Αγγελική Δημοπούλου, Δυσδαιμόνα: Φανή Τσολομύτη, Οθέλλος: Αλέξανδρος Σαράντου, νεράιδα: Κωνσταντίνα Ελευθερίου, Πακ: Ειρήνη Σταστινη και Σάρρα Μιράντα, Άμλετ: Βασίλης Αναγνώστου.


Τρίτη μέρα: Τετάρτη 25 Ιουνίου


Την τρίτη μέρα του φεστιβάλ η Λέσχη Ανάγνωσης "Υπατία" του Γυμνασίου Καρλοβασίων παρουσίασε τις δραστηριότητές της που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2013 – 2014.

Ανακοινώθηκαν οι διακρίσεις των μαθητών - μελών της στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φιλαναγνωσίας που διοργάνωσε η Ευαγγελική Σχολή Σμύρνης και στο 4ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας που διοργάνωσε ο σχολικός σύμβουλος Πληροφορικής και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Επίσης απονεμήθηκαν διπλώματα συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές της λέσχης.

Η βραδιά έκλεισε με την παράσταση μιας θεατρικής διασκευής του τελευταίου βιβλίου που διαβάστηκε στη Λέσχη, με τίτλο "Ο μέτοικος και η συμμετρία" (του Τεύκρου Μιχαηλίδη). Το κείμενο της παράστασης επιμελήθηκε η εκπαιδευτικός του σχολείου Παναγιώτα Βαρσαμή, τη σκηνοθεσία ο εκπαιδευτικός του Γυμνασίου Μαραθοκάμπου Παναγιώτης Μελκονίδης και το βίντεο - μουσική οι εκπαιδευτικοί Δρίτσας Δημήτρης, Παπαδόπουλος Χρήστος, Ρόγα Ελένη και Στέλιος Μαρτίνης.





Στην θεατρική παράσταση  έλαβαν μέρος οι μαθητές Αγγελική Δημοπούλου, Δήμητρα Δημοπούλου, Αγγέλα – Μαρία Πανούσου, Στεφανία Πατσιμά, Αλέξανδρος Σαράντου, Μιράντα Σάρρα, Έλενα Στροπωνιάτη, Χρυσαυγή Τσιώλη, Νικόλας Χατζηνικήτας, Θεοδώρα Χρήστου.

Τέταρτη και πέμπτη μέρα: Σάββατο και Κυριακή 28 και 29 Ιουνίου

Το μαθητικό φεστιβάλ έκλεισε με μερικές παρτίδες σκάκι στην αυλή του σχολείου. Σε συνεργασία με τον Σκακιστικό Όμιλο Σάμου οργανώθηκε το 2ο Ανοικτό Τουρνουά, στο οποίο και έλαβαν μέρος 40 σκακιστές όλων των ηλικιών, που παρά τη μεγάλη ζέστη προτίμησαν την σκακιέρα από την παραλία.















Νικητές αναδείχτηκαν οι εξής:

Δημοτικά μικροί: 1ος Διαμαντάκος Σωτήρης, 2ος Ταρασίδης Δημήτρης και Μαθιού Δήμητρα, 3ος Μαθιός Νίκος

Δημοτικά μεγάλοι: 1ος Δελαβέρης Μανώλης, 2ος Αγγελάκης Στέλιος, 3ος Παππάς Ηλίας.

Γυμνάσια – Λύκεια:
1ος Χατζηνικολάου Μανώλης, 2ος Χατζηνικήτας Νικόλας, 3η Τσολομύτη Φάνη.

Ενήλικες: 1ος Γιαλιάς Χρήστος, 2ος Διαμαντάκος Γιάννης, 3ος Καραΐσκος Βαγγέλης

Το τουρνουά ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής με τις απονομές των επάθλων στους νικητές κάθε κατηγορίας από τον πρόεδρο του Σκακιστικού Ομίλου Σάμου, Αντώνη Τσολομύτη.


Το φεστιβάλ χαιρέτισε και φέτος η τέως ευρωβουλευτής, Ρόδη Κράτσα, καθώς οι υποχρεώσεις της στην Αθήνα κατά τις ημέρες του φεστιβάλ δεν της επέτρεψαν να είναι μαζί μας.


Ευχαριστίες

Οι διοργανωτές του φεστιβάλ ευχαριστούν:

"Τον εκπαιδευτικό - με θεατρικές σπουδές - του Γυμνασίου Μαραθοκάμπου κ. Παναγιώτη Μελκονίδη για την πολύτιμη βοήθεια του κατά τις πρόβες τόσο στο θεατρικό του Σαίξπηρ όσο και στο θεατρικό της λέσχης ανάγνωσης. Οι οδηγίες και συμβουλές του προς τους μικρούς μαθητές τους έκαναν να αποβάλλουν το άγχος τους, να χαρούν τους ρόλους τους και να παίξουν σαν … επαγγελματίες!!

Τον κ. Νίκο Ελένη που ευγενικά ανέλαβε το κόστος αγοράς των επάθλων για τους νικητές κάθε κατηγορίας του σκακιστικού τουρνουά.

Τον Σκακιστικό Όμιλο Σάμου τα μέλη του οποίου για μια ακόμα φορά οργάνωσαν με επιτυχία ένα σκακιστικό τουρνουά.

Τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ".