AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

10 Ιουλ 2014

Απαγόρευση κυκλοφορίας στα δάση της Σάμου τις βραδινές ώρες

 

Για την πρόληψη των δασοπυρκαγιών, από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου εκδόθηκε απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων και η παραμονή των εκδρομέων σε όλα τα περιαστικά δάση, δάση και ευπαθείς  περιοχές της Σάμου και της Ικαρίας από τις 23 Ιουλίου μέχρι τις 25 Αυγούστου 2014 και ώρα 18:00 – 06:00.

Από την απαγόρευση αυτή εξαιρούνται, κατόπιν άδειας που θα εκδίδεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου, οι κατά τόπους αγροκτηνοτρόφοι, οι διαμένοντες στις περιοχές αυτές και το προσωπικό εργοταξίων και εργοληπτικών εταιρειών που εκτελούν έργα ή εργασίες κατόπιν αδείας των αρμοδίων Υπηρεσιών.

Την εφαρμογή  της παραπάνω απόφασης θα παρακολουθούν οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, οι Δασικές Υπηρεσίες, οι Αστυνομικές Υπηρεσίες, ο Στρατός, οι Εθελοντικές Οργανώσεις Πολιτικής Προστασίας, οι Θηροφύλακες των Κυνηγετικών Συλλόγων και γενικά όλοι οι Φορείς που συμμετέχουν σε εντεταλμένη υπηρεσία για την πρόληψη των δασοπυρκαγιών.

Οι ξενοδόχοι και οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων παρακαλούνται να επιστήσουν την προσοχή των διακινούμενων ξένων επισκεπτών στη Σάμο και την Ικαρία.