AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

4 Ιουλ 2014

Θυελλώδεις άνεμοι σήμερα και διήμερος κίνδυνος για φωτιές στη Σάμο


Έκτακτο Δελτίο Θυελλωδών Ανέμων και για τη Σάμο εξέδωσε σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας επισημαίνει τον ΠΟΛΥ ΑΥΞΗΜΕΝΟ κίνδυνο για φωτιές στο νησί σήμερα και αύριο.

Πιο αναλυτικά, για βορειοδυτικούς ανέμους έντασης 7-8 μποφόρ στη θάλασσα της Σάμου κάνει λόγο η Ε.Μ.Υ, ωστόσο για την ώρα τα δρομολόγια των πλοίων εκτελούνται κανονικά.

Την ίδια ώρα, και αύριο, όπως ισχύει και σήμερα, ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για τη Σάμο είναι στην Κατηγορία 4, δηλαδή στο καφέ χρώμα, που σημαίνει τον ιδιαίτερα αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης φωτιάς. Το ίδιο ισχύει για αύριο και για Ικαρία, Λέσβο, Χίο, Αττική, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, κεντρική και νότια Εύβοια, νότια Βοιωτία.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τους τοπικούς φορείς, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, παρακαλεί τους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κλπ.

Επίσης, υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.