AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

9 Μαρ 2015

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το πλοίο "Μυτιλήνη" στο Καρλόβασι στις 12/3

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης προς τους απλήρωτους εργαζόμενους του πλοίου "Μυτιλήνη" διοργανώνουν το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ και το Εργατικό Κέντρο Σάμου την Πέμπτη 12 Μαρτίου στο Καρλόβασι.

Η συγκέντρωση θα αρχίσει στις 6 το απόγευμα στην Πλατεία Καρλοβάσου και θα συνεχιστεί στο Λιμάνι Καρλοβάσου, έξω από το αγκυροβολημένο από τις 5 Φεβρουαρίου πλοίο "Μυτιλήνη".

Τα αιτήματα της κινητοποίησης αυτής είναι τα εξής:

- Άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων των ναυτεργατών του πλοίου "ΜΥΤΙΛΗΝΗ", όλων των πλοίων, όλων των εργαζόμενων.

- Καθημερινή σύνδεση με Πειραιά και σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη.

- Κατάργηση όλων των νόμων που απελευθερώνουν τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

- Αποκλειστικά δημόσιες, σύγχρονες – ασφαλείς – φτηνές Ακτοπλοϊκές Συγκοινωνίες.

- Μείωση των εισιτηρίων 50%. Δωρεάν για τις ευπαθείς ομάδες.


Δείτε αναλυτικά την προκήρυξη της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας:

"Εδώ και πολλούς μήνες οι εργαζόμενοι του πλοίου Μυτιλήνη, αλλά και όλων των πλοίων της ναυτιλιακής εταιρείας ΝΕΛ είναι απλήρωτοι. Πρόκειται για πάνω από 500 ναυτεργάτες που ενώ δουλεύουν δεν αμείβονται.

Το πλοίο Μυτιλήνη, βρίσκεται στο λιμάνι Καρλοβάσου από τις 5 Φλεβάρη λόγω βλάβης στις μηχανές του, ενώ από τις 19 Φλεβάρη οι εργαζόμενοι κάνουν επίσχεση εργασίας επειδή παραμένουν απλήρωτοι για μήνες. Είναι εδώ πάνω από ένα μήνα και διεκδικούν το αυτονόητο: να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους.

Το πρόβλημα της απλήρωτης εργασίας επικρατεί σε πολλούς κλάδους. Και στα νησιά μας έχουμε εργαζόμενους που πληρώνονται με έναντι ή με είδος ή παραμένουν για μήνες εντελώς απλήρωτοι. Η απλήρωτη εργασία είναι ένα από τα βασικά προβλήματα της εργατικής οικογένειας. 

Στόχος της κυβέρνησης και της εργοδοσίας είναι η μείωση του λεγόμενου "εργασιακού κόστους". Αυτόν τον στόχο τον πετυχαίνει μέσω της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων, των ελαστικών μορφών εργασίας, της εντατικοποίησης. Η απλήρωτη εργασία έρχεται ως συνέχεια αυτής της πολιτικής. Της πολιτική της Ε.Ε., για την ανταγωνιστικότητας και την κερδοφορίας του κεφαλαίου, που εφαρμόζουν όλα αυτά τα χρόνια όλες οι κυβερνήσεις και ασπάζεται και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τα υπουργεία Εργασίας και Ναυτιλίας είναι ενημερωμένα για την κατάσταση αυτή αλλά δείχνουν ανοχή και κάνουν τα στραβά μάτια στη ΝΕΛ.

Αποτέλεσμα της πολιτικής της απελευθέρωσης των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών είναι να επιδοτείται το εφοπλιστικό κεφάλαιο, να μειώνεται η οργανική σύνθεση των πλοίων, να μένουν απλήρωτοι οι ναυτεργάτες, να αυξάνεται η ανεργία, να κινδυνεύει η ανθρώπινη ζωή στη θάλασσα, να μένουν τα νησιά μας χωρίς πλοία, να έχουν αυξηθεί τα εισιτήρια.

Διεκδικούμε μια άλλη πολιτική που να εξυπηρετεί τις ανάγκες τις δικές μας και των ναυτεργατών και όχι τα συμφέροντα των μονοπωλίων και των εφοπλιστών.

Να σταματήσει τώρα η κοροϊδία και ο εμπαιγμός προς τους ναυτεργάτες. Δηλώνουμε ότι δεν είναι μόνοι τους. Το ταξικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα των νησιών μας είναι στο πλευρό τους.

Καλούμε όλα τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τις γυναίκες και τη νεολαία των νησιών μας, να εκφράσουν στήριξη και αλληλεγγύη στους απλήρωτους ναυτεργάτες που είναι σε επίσχεση εργασίας. Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση.


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων των ναυτεργατών του πλοίου ΜΥΤΙΛΗΝΗ και σε όλους τους εργαζόμενους όλων των πλοίων.

Καθημερινή σύνδεση με Πειραιά και σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη.

Κατάργηση όλων των νόμων που απελευθερώνουν τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Αποκλειστικά δημόσιες, σύγχρονες – ασφαλείς – φτηνές Ακτοπλοϊκές Συγκοινωνίες. 

Μείωση των εισιτηρίων 50%. Δωρεάν για τις ευπαθείς ομάδες".