AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

6 Μαρ 2015

Οι ταινίες της Κινηματογραφικής Λέσχης Σάμου το Σαββατοκύριακο 7-8/3


Η Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου προβάλλει στις 9 το βράδυ του Σαββάτου 7 Μαρτίου, στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, την ταινία "Μαύρο ψωμί". Την Κυριακή, στην ίδια αίθουσα θα προβληθεί δωρεάν στις 6 το απόγευμα το ντοκιμαντέρ "Απαγορευμένη εκπαίδευση".

Η ταινία "Μαύρο ψωμί (Pa Negre)" είναι μια ταινία εποχής, ισπανικής παραγωγής του 2010. Έχει διακριθεί με 3 Βραβεία Gaudi, 9 Βραβεία Goya, Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας για τη Νορα Ναβας στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν. Η ταινία ήταν η επίσημη πρόταση της Ισπανίας για το ξενόγλωσσο Όσκαρ.

Η υπόθεση της ταινίας

Επαρχιακή Καταλονία, μεταπολεμική περίοδος. Ο 11χρονος Αντριέ, που ανήκει στην πλευρά των ηττημένων, βρίσκει στο δάσος τα πτώματα ενός πατέρα και του γιου του. 

Οι αρχές επιμένουν να κατηγορούν τον πατέρα του Αντριέ για τους φόνους, αλλά ο μικρός θα κάνει τα πάντα για να αποδείξει το αντίθετο. Στην αναζήτηση του, θα αποκτήσει μια νέα συνείδηση απέναντι στον ψεύτικο κόσμο των ενηλίκων και θα φτάσει μέχρι και να προδώσει τις ρίζες, ανακαλύπτοντας το τέρας που ζει μέσα του.


Σκηνοθεσία: Agusti Villaronga. Πρωταγωνιστούν: Francesc Colomer, Marina Comas, Nora Navas, Roger Casamajor κ.ά.

Διάρκεια: 108 '.

Δείτε το trailer της ταινίας:




Η ταινία ντοκιμαντέρ "Απαγορευμένη Εκπαίδευση" (La Educacion Prohibida) είναι ένα ανεξάρτητο ντοκυμαντέρ για την εκπαίδευση που κυκλοφόρησε το 2012. Περιγράφει ποικίλες εναλλακτικές πρακτικές εκπαίδευσης και αντισυμβατικά σχολεία στη Λατινική Αμερική και την Ισπανία, και περιλαμβάνει εκπαιδευτικές προσεγγίσεις όπως η λαϊκή επιμόρφωση, το σύστημα Μοντεσσόρι, η προοδευτική εκπαίδευση, η εκπαίδευση Βάλντορφ, η κατ οίκον διδασκαλία.

Το ντοκυμαντέρ χωρίζεται σε 10 θεματικά επεισόδια, το καθένα από τα οποία παρουσιάζει μια διαφορετική πτυχή της εκπαίδευσης στο πλαίσιο του σχολείου και έξω από αυτό. Τα θέματα περιλαμβάνουν την ιστορία του σχολικού συστήματος, την εξουσία και δύναμη στα σχολεία, την αξιολόγηση και το διαχωρισμό των μαθητών, την κοινωνική λειτουργία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, καθώς και το ρόλο των εκπαιδευτικών και των οικογενειών.

Η ταινία περιέχει σχεδόν 30 λεπτά κινουμένων σχεδίων και μια φανταστική δραματοποιημένη ιστορία που συνδέει τα επεισόδια.

Είναι η πρώτη Ισπανική ταινία που χρηματοδοτήθηκε μέσω της μεθόδου πληθοχρηματοδότησης και προβλήθηκε ταυτόχρονα σε 130 πόλεις, σε 13 χώρες, με συνολικό αριθμό 18.000 θεατών μέσα σε μια μέρα.