AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

7 Μαρ 2015

Συνεδρίαση για τα προβλήματα των Σπαθαραίων


Την Παρασκευή συνεδρίασε το τοπικό συμβούλιο Σπαθαραίων Σάμου, ύστερα από πρόσκληση του προέδρου του, Κώστα Παπασταματίου.

Λόγω των ζητημάτων που χρήζουν άμεση αντιμετώπιση και διευθέτηση, παραβρέθηκε και πλήθος κατοίκων του χωριού. Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε επίσης και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ανατροπή", Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, καθώς και ο Δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Πυθαγορείου, Βασίλης Βαλκαμλής, και ο δημοτικός σύμβουλος, Στράτος Καβαδάκης.

Όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι της "Ανατροπής, "Τα δύο σημαντικά ζητήματα των Σπαθαραίων έχουν σχέση με τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Αν και έχει ενημερωθεί ο δήμος εδώ και καιρό, δεν έχει γίνει τίποτα, και πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να πάνε στα σπίτια τους ή στα κτήματά τους, ή πηγαίνουν με άμεσο κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα.

Από την μία, στην πάνω γειτονιά του χωριού, ο δρόμος έχει σοβαρά προβλήματα. Έχει κουφώσει σε πολλά σημεία και δεν μπορούν να περάσουν αμάξια που έχουν προορισμό πολλά σπίτια κατοίκων. Υπάρχει άμεσος κίνδυνος κατάρρευσής του και επικινδυνότητας σε περίπτωση διέλευσης. Από την άλλη, πολλοί αγροτικοί δρόμοι έχουν σοβαρά προβλήματα από τις βροχοπτώσεις και είναι αδύνατη η διέλευση και από τα αγροτικά οχήματα. Αποτέλεσμα αυτού είναι η αδυναμία προσπέλασης, και κάποιοι μόνιμοι κάτοικοι δεν μπορούν να πάνε στα σπίτια τους που βρίσκονται σε παραθαλάσσιες περιοχές, αν και κάποιες από αυτές είναι χαρακτηρισμένες ως μόνιμοι οικισμοί.

Εντύπωση προκάλεσε η αγωνία του προέδρου για όλα τα ζητήματα, και επιπρόσθετα για το πλακόστρωτο του χωριού που χρήζει και αυτό άμεσης επισκευής. Το πλακόστρωτο έχει ολοκληρωθεί το 2010, αλλά άμεσα δημιουργήθηκαν προβλήματα και ζημιές. Έχει ενημερωθεί διεξοδικά η προηγούμενη δημοτική αρχή, αλλά ακόμα δεν έχει δοθεί λύση.

Ύστερα από συζήτηση και τοποθέτηση πολλών, ο Δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος δεσμεύτηκαν ότι μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα έρθουν μηχανήματα του δήμου για την αποκατάσταση των ζημιών. Επίσης, δεσμεύτηκαν ότι θα βρεθεί κονδύλι για τσιμεντόστρωση στο ρέμα της Καλογεράς, αλλά η εργασία θα γίνει με ιδιωτική πρωτοβουλία, όπως είπαν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.

Αν και έκανε εντύπωση ότι η νυν δημοτική αρχή καυτηρίασε ότι δεν έλαβε πολλές ψήφους από την συγκεκριμένη τοπική κοινότητα, οι κάτοικοι της κοινότητας ευελπιστούν για άμεση λύση των προβλημάτων τους. Σε αντίθετη περίπτωση, μιας και αυτά τα ζητήματα έχουν προκύψει καιρό και έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες μήνες πριν, οι κάτοικοι θα αντιδράσουν με άλλους τρόπους".