AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

4 Μαρ 2015

Συνάντηση εργασίας για τον Οργανισμό ∆ιαχείρισης Τουριστικού Προορισµού

Φωτογραφία: Νίκος Αναστασίου

Και νέα συνάντηση µεταξύ επαγγελµατικών και εµπορικών συλλόγων της Σάμου, με σκοπό τη δηµιουργία του Οργανισµού ∆ιαχείρισης Τουριστικού Προορισµού (DMO), πραγµατοποιήθηκε τη ∆ευτέρα 2 Μαρτίου, µε πρωτοβουλία του τοπικού Επιµελητηρίου.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και ο βουλευτής Σάµου, ∆ηµήτρης Σεβαστάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης, Νίκος Κατρακάζος, ο σύµβουλος Τουρισµού της Περιφέρειας, ∆ηµήτρης Πλατανιώτης, ο Πρόεδρος του Επιµελητηρίου, Γιώργος Κυριαζής, και ο Β΄ Αντιπρόεδρος, Γιάννης Καπλαντζής.

Ο κ. Σεβαστάκης αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του θέµατος και στην ανάγκη προώθησης του τουρισµού, προς όφελος όλων των επιχειρήσεων του Νοµού.

Ο κ. Κατρακάζος επεσήµανε τη σηµασία του τουρισµού για τον τόπο, αναφέροντας επιτυχηµένα παραδείγµατα τουριστικών φορέων σε ∆ωδεκάνησα και Μυτιλήνη, µε τη συνεισφορά των ιδιωτών. Αναφέρθηκε, επίσης, στην προσπάθεια που καταβάλει η Περιφέρεια και η Περιφερειακή Ενότητα Σάµου για την προώθηση του Νοµού ως τουριστικού προορισµού, με τη συµµετοχή τους σε τουριστικές εκθέσεις στο εξωτερικό.

Ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων µεταξύ των συµµετεχόντων, για τη δηµιουργία και τον τρόπο σύστασης του Οργανισµού, τον τρόπο χρηµατοδότησής του και τη λειτουργία του, καθώς και τη νοµική µορφή του.

Τέλος, αποφασίστηκε από την πλειοψηφία των συλλόγων η σύσταση οµάδας "ιδρυτικών"µελών, τα οποία θα πρέπει να συντάξουν το καταστατικό του Οργανισµού και να καθορίσουν τη νοµική µορφή και το κόστος συµµετοχής ανά εταίρο, ώστε να καλυφθούν τα έξοδα της εταιρείας που θα αναλάβει τη µελέτη.

Λόγω ανειληµμένων υποχρεώσεων στον ∆ήµο Σάµου, ο ∆ήµαρχος Μιχάλης Αγγελόπουλος προσήλθε στο τέλος της συνάντησης. Ορίστηκε ραντεβού του την επόµενη εβδοµάδα µε τα ιδρυτικά µέλη του Οργανισµού για να συζητήσουν το θέµα και πώς ο ∆ήµος θα μπορέσει  να βοηθήσει στην προσπάθεια αυτή.

Στόχος είναι η συµµετοχή περισσότερων ιδιωτών, συλλόγων αλλά και Ιδρυµάτων, ώστε να ενισχυθεί η προσπάθεια για την προώθηση του τοπικού τουρισµού.