AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

9 Μαρ 2015

Σε συζητήσεις με Δρίτσα και γ.γ. Αιγαίου ο Δημήτρης Σεβαστάκης


Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Νίκο Ζωίδη είχαν την περασμένη Παρασκευή οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α από τις νησιωτικές περιοχές της χώρας. Ανάμεσά τους ήταν και ο Δημήτρης Σεβαστάκης από τη Σάμο. Οι βουλευτές εκμεταλλεύτηκαν και την παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, αρμοδίου για θέματα Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα, και συζήτησαν μαζί του τα τρέχοντα ζητήματα της ακτοπλοΐας.

Πιο αναλυτικά, με τον κ. Ζωίδη συζητήθηκαν οι στρατηγικές αντιμετώπισης του ζητήματος της κάλυψης των υδροδοτικών αναγκών των νησιών (Φούρνοι κλπ), τις οποίες η κυβέρνηση δρομολογεί για την ουσιαστική και οριστική επίλυση του προβλήματος.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν ότι οι παρεμβάσεις των συναρμόδιων υπουργείων θα πρέπει να εξασφαλίσουν ότι κανένα νησί του Αιγαίου δεν θα μείνει χωρίς νερό κατά τη διάρκεια ολόκληρου του έτους.

Στη συνάντηση με τον κ. Δρίτσα, και από τις δυο πλευρές υπογραμμίστηκαν η ανάγκη αναμόρφωσης του θεσμικού ακτοπλοϊκού πλαισίου, όπως επίσης και η χάραξη εθνικής ακτοπλοϊκής στρατηγικής μέσω της δημιουργίας ενός δημόσιου-κοινωνικού φορέα ακτοπλοϊας.