AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

5 Μαρ 2015

Πρώτη συνάντηση Σεβαστάκη - αναπληρωτή υπουργού Υγείας

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ανδρέας Ξανθός

Με τον αναπληρωτή υπουργού Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ανδρέα Ξανθό συναντήθηκαν την Τρίτη οι βουλευτές των νησιωτικών περιοχών της χώρας, μεταξύ αυτών και ο Δημήτρης Σεβαστάκης από τη Σάμο.

Ο υπουργός πληροφόρησε τους βουλευτές για τους άμεσους, βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους του υπουργείου, για τον σχεδιασμό της νέας πολιτικής με άξονα την ανάταξη και ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Από την πλευρά του ο βουλευτής Σάμου Δημήτρης Σεβαστάκης εξέθεσε τα επείγοντα και χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του νομού και τα οποία χρήζουν άμεσων λύσεων.

Η υπερεπείγουσα ανάγκη για την πλήρη λειτουργία και στελέχωση του δεύτερου ασθενοφόρου για τη Σάμο και την Ικαρία, η στελέχωση των περιφερειακών ιατρείων, η εύρυθμη λειτουργία των Κέντρων Υγείας στα νησιά του νομού, οι κατεπείγουσες ανάγκες για τη στελέχωση των Νοσοκομείων Σάμου και Ικαρίας, το θέμα των αγροτικών γιατρών σε Σάμο Ικαρία και Φούρνους, οι παροχές Ε.Ο.Π.Υ.Υ κλπ τέθηκαν υπ' όψιν του αναπληρωτή υπουργού.

Ο κ. Σεβαστάκης παρέδωσε στον κ. Ξανθό πλήρη φάκελο για τα θέματα που αφορούν στην υγεία των κατοίκων του νομού, καθώς και πλαίσιο προτάσεων για άμεσες παρεμβάσεις που θα έχουν ως στόχο την προστασία των νησιωτών.

Την επόμενη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί και νέα συνάντηση του βουλευτή Σάμου με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, στην οποία θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι φορέων του νομού.