AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

14 Μαρ 2015

Νέα συνάντηση Σεβαστάκη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας

Αριστερά ο Δημήτρης Σεβαστάκης και δεξιά ο Ανδρέας Ξανθός.

O Βουλευτής Σάμου, Δημήτρης Σεβαστάκης, συναντήθηκε την Πέμπτη για δεύτερη φορά με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ανδρέα Ξανθό.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του νομού (Δήμαρχος Σάμου, Δήμαρχος, αντιδήμαρχος και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ικαρίας και εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής Φούρνων), ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σάμου, επιστημονικός εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ικαρίας, ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Νοσοκομείου Σάμου, Νίκος Κακλαμάνης, καθώς και εκπρόσωπος των νεφροπαθών Ικαρίας.           

Κατά τη συνάντηση έγινε λεπτομερής παρουσίαση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του νομού εξαιτίας της υποστελέχωσης των δομών υγείας των νησιών μας και της συνεπαγόμενης  ελλιπούς παροχής υπηρεσιών υγείας. 

Η υπερεπείγουσα  ανάγκη για την πλήρη λειτουργία και στελέχωση του δεύτερου ασθενοφόρου για τη Σάμο και την Ικαρία, η ανάγκη για λειτουργία μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο νοσοκομείο της Ικαρίας, η πλήρης λειτουργία της Μ.Ε.Θ. (Μονάδα Εντατικής Θεραπείας) στο νοσοκομείο της Σάμου, η στελέχωση των περιφερειακών ιατρείων, η  εύρυθμη λειτουργία των Κέντρων Υγείας στα νησιά του νομού, η οργάνωση πολυδύναμων  ιατρείων, οι κατεπείγουσες ανάγκες για την στελέχωση σε ιατρικό, νοσηλευτικό και τεχνικό-διοικητικό προσωπικό των  Νοσοκομείων Σάμου και Ικαρίας, το θέμα των αγροτικών γιατρών σε Σάμο, Ικαρία και Φούρνους, οι παροχές Ε.Ο.Π.Υ.Υ κ.λπ. ήταν μερικά από τα ζητήματα που τέθηκαν προς διαβούλευση.

Στη μακρά συζήτηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων  κ. Ξανθό, παρουσιάστηκαν από τους συμμετέχοντες και προτάσεις για την άμεση αντιμετώπιση των απολύτως επειγόντων προβλημάτων. Κατατέθηκαν επίσης και πλήρη υπομνήματα από τους παριστάμενους εκπροσώπους.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός, από την πλευρά του, έκανε σαφή τη βούληση του Υπουργείου για την ενδυνάμωση και τον επανασχεδιασμό του δημόσιου συστήματος υγείας στα πλαίσια του νομοσχεδίου για την Υγεία, το οποίο ετοιμάζει εντατικά το Υπουργείο, δεσμεύθηκε για τη δίκαιη κατανομή των προσλήψεων στις δομές υγείας της χώρας, ενώ δήλωσε ότι στις πολύ δύσκολες συνθήκες στις οποίες βρίσκεται η χώρα, ο στόχος είναι να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά κάθε ανθρώπινος και υλικός πόρος που διαθέτει το σύστημα δημόσιας υγείας.