AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

3 Μαρ 2015

Τα αιτήματα των πολιτών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πόλη της Σάμου


Μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας στην Πλατεία Δημαρχείου με θέμα την πολυετή καθυστέρηση των δημόσιων έργων στην πρωτεύουσα του νησιού, οι πολίτες της Σάμου κοινοποίησαν στη σελίδα της συγκέντρωσης στο Facebook μία σύνοψη των αιτημάτων τους. Δείτε τι ζητούν οι πολίτες της Σάμου:


"AITHMATA ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΑΜΟΥ

Σάμος 02/03/2015

Το μόνιμο πρόβλημα είναι ο κατακερματισμός των ευθυνών μεταξύ προηγούμενων δημοτικών αρχών, τεχνικών υπηρεσιών και εργολάβων.

Με την παρούσα ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

-  Απόδοση αρμοδιοτήτων σε αιρετούς δημοτικούς συμβούλους.
 
Η δουλειά των συγκεκριμένων αιρετών θα είναι η σύνδεση του δημότη με τις τεχνικές υπηρεσίες και τον Δήμο μέσω συγκεκριμένου δημοτικού συμβούλου για κάθε επιμέρους ζήτημα.

Για κάθε εν εξελίξει έργο στη Σάμο να οριστεί δημοτικός σύμβουλος - με όνομα και τηλέφωνο - στον οποίο θα απευθύνονται οι πολίτες που πλήττονται από το εκάστοτε έργο και από τον οποίο θα ενημερώνονται αρμοδίως. Ο σύνδεσμος αυτός είναι απαραίτητος για να ενημερώνει τους πολίτες από τους οποίους ζητείται υπομονή όλα αυτά τα χρονιά.
 
- Εβδομαδιαία ενημέρωση στο site του δήμου για την εξέλιξη των έργων και για τις αμέσως επόμενες εργασίες.

- Άμεση διευθέτηση των κατωτέρω έργων.


Κατόπιν ελέγχου από την αρμόδια τεχνική υπηρεσία του δήμου να διαπιστωθεί αν απαιτείται παράταση του εν εξελίξει έργου στην παραλιακή της Σάμου, όπως έχει ζητηθεί και στο εξής να υπάρξει έλεγχος για την ακριβή τήρηση του χρονοδιαγράμματος αυτού.

Άμεση και ΟΡΘΗ - με ευθύνη των τεχνικών υπηρεσιών και του δημοτικού συμβούλου / συνδέσμου του εκάστοτε έργου - αποκατάσταση των χωρων που εκτελουνται εργασιες, αμέσως μετά το πέρας τους.

Χωροθέτηση θέσεων στάθμευσης στην πόλη της Σάμου ΑΜΕΣΑ. Η πρωτεύουσα αυτή τη στιγμή δεν έχει θέσεις στάθμευσης.
 
Αστική Συγκοινωνία – λειτουργική και φιλική προς τον πολίτη άμεσα συνδεδεμένη με τις νέες ανάγκες της πόλης (mini bus), την απαγόρευση στάθμευσης στην παραλία και τη δημιουργία των χώρων στάθμευσής.
 
Να επιβληθεί η καθημερινή παρουσία των υπαλλήλων των τεχνικών υπηρεσιών στα εκτελούμενα έργα.
 
Απόδοση πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών με πρωτοβουλία του Δήμου για τις καθ’ ομολογούμενες κακοτεχνίες των μέχρι σήμερα ολοκληρωμένων έργων.
 
Επιφυλασσόμενοι για την εντατικοποίηση των κινητοποιήσεων μας, περιμένουμε τις απαντήσεις σας εγγράφως διά του τοπικού τύπου, καθώς και στην ιστοσελίδα του Δήμου εντός δέκα εργάσιμων ημερών, ήτοι μέχρι την 16η Μαρτίου.
 
ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ"


Εν τω μεταξύ ο Δήμαρχος Σάμου προέβη και σε νέα δήλωση σχετική με τη συγκέντρωση των πολιτών:

"Η νέα δημοτική αρχή πληρώνει σήμερα συσσωρευμένες αμαρτίες που δεν είναι δικές της, τραγικά σφάλματα που διαπράχθηκαν στο παρελθόν, αδιαφανείς αποφάσεις που δεν λάβαμε εμείς.

Όλοι οι δημότες το γνωρίζουν αυτό.
 
Η πόλη μας είναι ακόμη σήμερα όμηρος ενός αμαρτωλού παρελθόντος, κι εμείς προσπαθούμε να λύσουμε τα χέρια μας ξεμπερδεύοντας το κουβάρι του χάους που παραλάβαμε.
 
Δεν αναζητώ άλλοθι ως δήμαρχος 6 μόλις μηνών. Αντίθετα, μέχρι σήμερα αναδέχθηκα ευθύνες που δεν ήταν δικές μας, και ανέχθηκα καταστάσεις που δεν δημιουργήσαμε εμείς.
 
Το έκανα γιατί δεν συνηθίζω να παριστάνω το δημόσιο κατήγορο—υπάρχουν άλλωστε οι Εισαγγελείς της τακτικής Δικαιοσύνης για να διαπιστώσουν παρανομίες και ν’απαγγείλουν κατηγορίες…
 
Κυρίως όμως, το έκανα γιατί επιθυμία μου ήταν, και είναι, να  μπει η πόλη σε μια νέα πορεία αισιοδοξίας και δημιουργίας.
 
Η ψήφος των δημοτών , τον περασμένο Μάη, ήταν μήνυμα ελπίδας και εντολή αλλαγής. Για ένα νέο ξεκίνημα. Με άλλη αντίληψη, λειτουργία και στρατηγική.

Έχουν δίκιο οι δημότες  να ζητουν  πολλά από τη σημερινή δημοτική αρχή. Γι’ αυτό μας εξέλεξαν! Δεν τους ζητώ να κάνουν υπομονή. Αντίθετα! Χρειάζομαι και τη δική τους κινητοποίηση, τη δική τους συμμετοχή, για να προχωρήσουμε πιο γρήγορα, να φανούμε πιο αποτελεσματικοί.
 
Στο έκτακτο Δ.Σ. της περασμένης Παρασκευής ενημερωθήκαμε όλοι για την πορεία ολοκλήρωσης των έργων που ταλανίζουν σήμερα την πόλη και τους κατοίκους της. Δόθηκε μια καθαρή εικόνα των προβλημάτων και των ενεργειών. Μπήκαν χρονοδιαγράμματα αποπεράτωσης.  Τα θεωρώ δεσμευτικά. Τόσο για τους αναδόχους όσο και για τις υπηρεσίες του δήμου.
 
Επαναλαμβάνω, ότι ΑΝΕΧΘΗΚΑ μέχρι σήμερα μια κατάσταση για το καλό της πόλης. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι έχω δώσει συγχωροχάρτι για τα όσα έχουν διαπραχθεί σε βάρος της—σε βάρος όλων μας.
 
Εν όψει της νέας τουριστικής σεζόν, και καθώς είμαστε στον τρίτο χρόνο ταλαιπωρίας, το στοίχημά μου είναι η πόλη να ξαναφορέσει τα καλά της. Ν’ αφήσουμε πίσω μας τα μπάζα, τους σκαμμένους  δρόμους, την ταλαιπωρία από έργα κακά μελετημένα και άστοχα σχεδιασμένα.
 
Είναι ένα στοίχημα που θέλω να το βάλουμε μαζί. Και μαζί να αγρυπνούμε για να τηρηθεί.
 
Γιατί, προειδοποιώ: αν οι δεσμεύσεις που έχουμε αθετηθούν, αν και νέες ολιγωρίες παρατηρηθούν, αν δεν επιδειχθεί από όλους τους εμπλεκόμενους και πρώτα-πρώτα από τις υπηρεσίες του δήμου η δέουσα αγωνία για την έγκαιρη ολοκλήρωση των έργων από τα οποία εξαρτάται η εύρυθμη ζωή της πόλης μας, θα αναζητήσω ευθύνες. Και θα ζητήσω κυρώσεις. Σε κάθε πλευρά. Και αναδρομικά. Για όλα όσα αυτή η πόλη έχει ανεχθεί για πολλά χρόνια".