AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

4 Ιουν 2018

Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού στη Σάμο στις 9 & 10/6 - Επισκέψιμο στο κοινό


Στη Σάμο θα καταπλεύσει πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, μετά την ολοκλήρωση της άσκησης "Καταιγίς 2018". Το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Ιουνίου θα συμμετάσχει σε εκδήλωση που διοργανώνεται από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, υπό τον τίτλο "Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος" και θα είναι επισκέψιμο στο κοινό. 

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να ανεβούν σε αυτό και να ξεναγηθούν από 12-7μμ και την Κυριακή από 10.00-13.00.

Την ίδια ημέρα, πλοία του Πολεμικού Ναυτικού θα καταπλεύσουν για τον ίδιο λόγο και στα λιμάνια Ικαρίας, , Φούρνων, Χίου, Ψαρών, Λέσβου, Αγίου Ευστρατίου, Αλεξανδρούπολης, Αμοργού, Βόλου, Θάσου, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καλύμνου, Λήμνου, Μεγίστης, Οινουσσών, Ρόδου, Σαμοθράκης και Σκοπέλου.
 
Κεντρικό νησί των εκδηλώσεων αυτών θα είναι τα Ψαρά, όπου την Τρίτη 5 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν ιδιαίτερες εκδηλώσεις, παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ). Στο επίκεντρό τους θα είναι η απόδοση τιμών στους Ναυάρχους Κωνσταντίνο Κανάρη, Ανδρέα Μιαούλη και Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, στο πρόσωπο των οποίων αναγνωρίζεται και τιμάται η προσφορά όλων των επώνυμων και ανώνυμων ηρωικών Ναυμάχων τού κατά θάλασσα αγώνα, διαχρονικά. Για τον λόγο αυτόν θα μεταφερθούν με πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού στα Ψαρά η καρδιά του Κωνσταντίνου Κανάρη από το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, η καρδιά του Ανδρέα Μιαούλη από την Ύδρα και τα οστά της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας από τις Σπέτσες.
 
Οι εκδηλώσεις "Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος" θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 11 Ιουνίου, με επιθεώρηση του Στόλου εν πλω, από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον Σαρωνικό Κόλπο.
 
"Με την πραγματοποίηση των εν λόγω εκδηλώσεων αναδεικνύονται και ενισχύονται οι άρρηκτοι δεσμοί του ελληνικού λαού με τη θάλασσα και το Πολεμικό Ναυτικό, που αποτελεί βασικό παράγοντα της εθνικής μας ισχύος, θεματοφύλακα των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και προασπιστή της εδαφικής μας ακεραιότητας. Παράλληλα δε, προβάλλεται η πλούσια ναυτική παράδοση και η ναυτική Ιστορία της Ελλάδας" αναφέρει το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.


  
Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com