Ένα νέο, ξηρό κι εύγευστο κρασί προστίθεται στην ήδη πλούσια γκάμα του ΕΟΣ Σάμου: το Μοσχάτο Άσπρο με την αιγαιοπελαγίτικη γεύση!
Η μοναδική στον κόσμο ποικιλία του λευκού μικρόρωγου Μοσχάτου καλλιεργείται στη Σάμο αρκετούς αιώνες κι έχει συνδεθεί άρρηκτα με την ιστορία, την παράδοση και την οινική κουλτούρα του πανέμορφου νησιού. Η δυναμική του σταφυλιού αυτού, με τα φρουτώδη κι ανθικά χαρακτηριστικά στο στόμα και τη μύτη, πλαισιωμένα από μια "τραγανή", δροσιστική οξύτητα, δίνουν, σύμφωνα με τον ΕΟΣΣ, στο κρασί αυτό μια "στιβαρή προσωπικότητα".
"Η όψη του είναι ιδιαίτερα ελκυστική με λαμπερό ανοιχτοκίτρινο χρώμα και πρασινωπές ανταύγειες. Αρωματικά είναι πλούσιο και «γεμάτο», φέρνοντας στον νου την οσμή ώριμων, λευκόσαρκων φρούτων (όπως ροδάκινο, βερίκοκο και πεπόνι), που απλώνονται σε ένα εξαιρετικό φόντο διακριτικής έκφρασης του Μοσχάτου χαρακτήρα.
Εξαιρετικά φρουτώδες στη γεύση, ισορροπεί αρμονικά μεταξύ ξηρού και γλυκού, σε ένα απολαυστικό παιχνίδισμα. Αν και στην επίγευση αφήνει μια ανεπαίσθητη γλύκα, η φυσιολογική φρεσκάδα του σταφυλιού υπερτερεί και δημιουργεί ένα εξαιρετικά αρμονικό σύνολο" λένε οι άνθρωποι του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου.
Το νέο αυτό κρασί συνοδεύει εξαιρετικά πιάτα διεθνούς και ελληνικής δημιουργικής κουζίνας με πουλερικά, ψάρια και θαλασσινά. Έξοχα συνταιριάζει και με γλυκόξινες γεύσεις της Άπω Ανατολής. Για την καλύτερη δυνατή απόλαυσή του, σερβίρεται σε θερμοκρασία 8-10ο C.
"Δοκιμάστε το νέο ξηρό κρασί, το Μοσχάτο Άσπρο, που υπόσχεται να φέρει τη δροσιά της αιγαιοπελαγίτικης αύρας και τα αρώματα της σαμιώτικης γης, στο τραπέζι του φετινού καλοκαιριού!" προτρέπει ο ΕΟΣ Σάμου.
Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com