AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

29 Ιουν 2018

Κίνηση Πολιτών "Σάμος SOS": "Μεταναστευτικό και Φ.Π.Α ισοπεδώνουν την Σάμο"

Φωτογραφία αρχείου από το samosnews-world.blogspot.gr

Τις θέσεις της για τις τελευταίες εξελίξεις στο μεταναστευτικό στη Σάμο και την αύξηση του Φ.Π.Α στα νησιά του ανατολικού Αιγαίο παρουσίασε η Κίνηση Πολιτών "Σάμος SOS".

Οι υπεύθυνοι της κίνησης αναφέρουν συγκεκριμένα τα εξής:

"Φίλες και φίλοι συμπολίτες, σε λίγες μέρες η Σάμος και τα άλλα νησιά του Ανατ. Αιγαίου, υποχρεούνται να εφαρμόσουν τον νέο Φ.Π.Α ίδιο με τους συντελεστές – εξωφρενικά υψηλοί – που ισχύουν στην Ηπειρωτική Ελλάδα. Ανάλγητη η κυβέρνηση δεν άκουσε δεν έδωσε σημασία στα διαβήματα στις διαμαρτυρίες και στα συλλαλητήρια των νησιωτών. Συνεχίζει το καταστροφικό της έργο.

Η κυβέρνηση των Τσίπρα - Καμμένου κατήργησε την νησιωτικότητα παρά την συνταγματική επιταγή και την Ευρωπαϊκή οδηγία 2006/112/ΕΕ άρθρο120 που κατοχυρώνει την Αρχή της Νησιωτικότητας. Σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες, διαφορετικοί συντελεστές Φ Π Α ισχύουν για τις νησιωτικές περιοχές τους. Στις Αζόρες και στη Μαδέρα της Πορτογαλίας, στις Κανάριες νήσους της Ισπανίας, στην Κορσική της Γαλλίας ,ακόμη και στα νησιά Γερμανίας Ολλανδίας κλπ. Εδώ στην Ελλάδα μια Ελληνική κυβέρνηση μεθοδικά και κομματιαστά μέσα σε δύο χρόνια κατάργησε τον μειωμένο Φ Π Α σε όλα τα νησιά και από 1ης Ιουλίου και στα δικά μας του ανατολικού Αιγαίου.

Προ καιρού ο πρωθυπουργός ανέστειλε την εφαρμογή "λόγω της μεταναστευτικής επιβάρυνσης" και των αρνητικών επιπτώσεων στις οικονομίες των νησιών που έχουν πληγεί απ την μεταναστευτική λαίλαπα και απ την πολιτική που ο ίδιος ακολουθεί. Ερωτάται λοιπόν ο κύριος πρωθυπουργός σήμερα που τα προβλήματα απ την παράνομη μετανάστευση μεγαλώνουν και οι ροές αυξάνονται ανάλογα βέβαια με τα "καπρίτσια" και τις ορέξεις της Αγκυρας , γιατί καταργεί στα νησιά μας τον μειωμένο Φ Π Α; Που είναι τα κροκοδείλια δάκρυα του ετέρου συνεταίρου στην κυβέρνηση όπου ψήφιζε στην βουλή την κατάργηση και την επόμενη μέρα (24-5-2016) δήλωνε στην Σύρο ότι "η κατάργηση του μειωμένου Φ Π Α στα νησιά είναι πράξη εγκληματική και αντισυνταγματική;"

Και βέβαια κύριοι της κυβέρνησης εγκληματήσατε εναντίον των νησιών. Παραβιάζετε το κοινοτικό και τον συνταγματικό κανόνα, χτυπάτε την ανταγωνιστικότητα των ξενοδοχείων, των επιχειρήσεων, της τουριστικής αγοράς μας και εξουθενώνετε τους ακρίτες που η παρουσία τους και η επιβίωσή τους στα νησιά είναι κρίσιμος εθνικός παράγοντας.

Κι όλα αυτά μέσα στο ζοφερό σκηνικό της μεταναστευτικής κρίσης. Τα νησιά μας υποβαθμίζονται απαξιώνονται όσο εσείς έχετε τα θαλάσσιά μας σύνορα αφύλακτα, όσο εσείς εγκλωβίζετε χιλιάδες παράνομους μετανάστες και εμμένετε στην πολιτική της ενσωμάτωσης. Το Βαθύ, η πρωτεύουσα της Σάμου, έχει πληρώσει βαρύτατο τίμημα και βιώνει καθημερινά τις τρομερές συνέπειες της εγκληματικής κυβερνητικής πολιτικής. Το Hot Spot το χωρίζει από την πόλη μόνο ένας δρόμος . Το σύνολο των εγκλωβισμένων παράνομων μεταναστών που διαβιούν εντός και εκτός αυτού πλησιάζει τον πληθυσμό των ντόπιων. Που ξανακούστηκε αυτό; Σε ποια ευρωπαϊκή χώρα υπάρχει κάτι παρόμοιο και πια κυβέρνηση τιμώρησε τους πολίτες της με τέτοιο τρόπο ;

Σήμερα πληροφορίες αναφέρουν ότι επιχειρείται η δημιουργία νέου Hot Spot στους Μυτιληνιούς την στιγμή που ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε ευρωπαϊκό συμβούλιο κορυφής και υποτίθεται ότι μάχεται για τα συμφέροντα της πατρίδας του που είναι ο απεγκλωβισμός της από τον βρόγχο του μεταναστευτικού που ο ίδιος δημιούργησε. Όμως αντί να επιδιώξει άμεση λύση για να διορθώσει το λάθος του και το κακό που έκανε στην πατρίδα του, συντασσόμενος με την συντριπτική πλειοψηφία των άλλων πρωθυπουργών που ζητούν επιτακτικά την άμεση διακοπή της μετανάστευσης και την δημιουργία εκτός Ευρώπης κέντρων ελέγχου, με ταυτόχρονη επιστροφή όσων δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας, είναι διατεθειμένος να δεχτεί και άλλους πολύ περισσότερους από την Γερμανία για να εξυπηρετήσει την όψιμη σύμμαχό του Μέρκελ. Απόδειξη το νέο κυοφορούμενο Hot Spot στους Μυτιληνιούς. Άραγε ποιο σχέδιο κοινωνικής και εθνικής ταπείνωσης καθώς και πληθυσμιακής αλλοίωσης εξυπηρετεί; Όμως να ξέρουν ότι αποκαλύφθηκαν, ότι τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα δεν μας αγγίζουν και θα έρθει η στιγμή που θα πάρουν την δέουσα συντριπτική απάντηση.

Η ανεξάρτητη κίνηση πολιτών ΣΑΜΟΣ SOS θα μάχεται με όλες της τις δυνάμεις, μέχρι να ανατραπεί η φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης, μέχρι να επιστρέψουμε στην κανονικότητα και να ακυρωθούν τα σχέδια άλωσης της εθνικής μας υπόστασης που με την βία προσπαθούν να επιβάλουν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τυχαία άραγε;"

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com